Vladimir Putin, decizia care scoate din minți SUA

Vladimir Putin a luat o decizie care enervează SUA, pe care a anunțat-o într-un interviu pentru cotidianul german Bild.

Rusia ar putea să-i acorde azil preşedintelui sirian Bashar al-Assad dacă acesta va fi obligat să părăsească ţara, a declarat liderul de la Kremlin, Vladimir Putin, într-un interviu acordat cotidianului german Bild, estimând totuşi că este prematur să se vorbească despre această eventualitate, transmit DPA şi AFP.

'A fost cu siguranţă mai dificil să i se acorde azil dlui (Edward) Snowden în Rusia decât ar fi în cazul lui Al-Assad', a afirmat Putin, referindu-se la fostul consultant al Agenţiei pentru Securitate Naţională (NSA) a SUA, cel care a dezvăluit programele de supraveghere la scară largă ale NSA, primind apoi azil politic în Rusia în 2013.

'Mai întâi, trebuie să i se dea posibilitatea poporului sirian să se pronunţe. Şi vă asigur că, dacă totul se va petrece democratic, poate că Al-Assad nu va trebui să părăsească ţara. Şi că nu va avea importanţă dacă este preşedinte sau nu', a adăugat Putin, în interviul pentru Bild. 'În primul rând, populaţia trebuie să poată vota şi apoi vom vedea dacă Al-Assad va trebui să plece din ţară dacă va pierde alegerile', a continuat preşedintele rus.

Deşi a recunoscut că Al-Assad 'a făcut mult rău în cursul conflictului', Putin a subliniat că acesta 'nu ar fi luat niciodată o asemenea amploare dacă nu ar fi fost alimentat din afara Siriei - cu arme, bani şi luptători'.

El a reiterat poziţia Rusiei de sprijin în favoarea preşedintelui Al-Assad, un demers care încearcă să evite scenariul unui stat eşuat ca în Libia. 'Nu vrem ca Siria să sfârşească precum Irakul sau Libia. Uitaţi-vă la Egipt: trebuie adusă o mare laudă preşedintele (Abdel Fattah al-) Sissi pentru că şi-a asumat responsabilitatea şi puterea într-o situaţie de urgenţă, pentru a stabiliza ţara', a explicat Putin.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel