Vlad Voiculescu: „O parte din raportări sunt incomplete”. Fostul ministru propune reformarea metodologiei de raportare

Captură - Prima TV
Captură - Prima TV

Vlad Voiculescu consideră că raportările deceselor în urma infecției cu COVID-19 nu sunt voit eronate, iar metodologia ar trebui reformată. 

„Vorbim despre aceste teorii ale conspirației în care ni se spune că sunt mai puțini decedați de COVID, de fapt lucrurile stau exact pe dos. Da, avem semne destul de clare că de fapt sunt mai mulți și lucrurile astea pot fi văzute și în statisticile mari, vezi că ai un exces de mortalitate de peste 40.000. Dacă compari cu anii trecuți, sunt 26.000 de decese suplimentare față de cele care sunt legate direct de COVID-19 în statistica actuală care necesită o explicație.

O parte din acelea sunt raportări incomplete, n-aș spune voit greșite, spun că metodologia trebuie revizuită, pentru că ce vedem ca număr de decese de la nivelul unui spital, până ajunge să fie raportat la nivel național, acolo pare că pe drum sunt niște pași care nu funcționează cum trebuie. Trebuie verificată metodologia de raportare și văzut care nod nu a funcționat, dacă este la un DSP, dacă este la INSP”, a spus fostul ministru al Sănătății, Vlad Voiculescu, în cadrul Emisiunii „Starea Nației”. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel