Vlad Petreanu, întâmplări fabuloase în SUA. Și una de pe Dorobanți

Vlad Petreanu
Vlad Petreanu

Jurnalistul Vlad Petreanu a fost în SUA, unde a fost plăcut surprins de felul în care a fost tratat. El a povestit, pe blogul său, cum a fost lăsat să intre la metrou fără bilet, după ce greșise inițial intrarea, cum a fost lăsat să călătorească cu autobuzul, deși nu avea bilet, de către șoferul care și-a dat seama că sunt străini și care i-a salutat și ajutat cu informații, dar și cum un casier i-a dat o caserolă mare de cartofi din partea casei pentru că nu a fost mândru de răspunsul său. 

Vlad Petreanu a scris despre modul frumos în care a fost tratat, ca străin, în New York. El a povestit și o situație din România: ”Acestea sunt cele trei întâmplări din New York care mi-au amintit, de fiecare dată, de o scenă de acum câțiva ani din București, de pe Calea Dorobanților, chiar în fața bisericii de peste drum de Liceul I.L. Caragiale. Este acolo o stație de autobuz – sau cred că mai e, că n-am mai verificat de ceva vreme. Într-o zi treceam pe trotuarul din fața bisericii când am observat un bărbat încolțit de trei femei, care-l apucaseră de haine și-l smuceau de colo-colo. Se țipa copios, femeile la el, el la femei. M-am apropiat. Bărbatul striga în engleză. Femeile suduiau în română. El era american și striga că vrea la ambasadă. Ele erau controloare RATB și amenințau cu poliția. Ce se întâmplase? Îl prinseseră fără bilet, voiau să-l amendeze și-i cereau bani. El spunea că voise să cumpere de la șofer, cum știa că se poate în toată lumea, dar aflase că nu și în București. Evident, nu voia să plătească amenda, care părea să fie mult mai mare decât știam eu că trebuia să fie.

[citeste si]

Nu m-am putut abține. Le-am certat pe cele 3 controloare. Am scos din buzunar cartela mea RATB, pe care mai erau niște bănuți, și i-am dat-o americanului. Controloarele s-au întors cu scandalul spre mine și, cu asta, i-au dat drumul lui, poate și pentru că se strângea din ce în ce mai multă lume. Contravenientul a profitat de ezitarea femeilor, s-a smuls din încleștare și a plecat în grabă, ciufulit și transpirat. Nu mi-a mulțumit, dar eu i-am cerut oricum iertare, în gând, chiar dacă nu era vina mea. Uneori, e bine pentru karma.”

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel