Vlad Nistor: Putin, interes fundamental în Siria. Ce motivează loviturile împotriva ISIS. Exclusiv

Deputatul PNL Vlad Nistor a declarat, pentru DCNews, că Vladimir Putin are un interes ascuns în spatele atacurilor împotriva ISIS. În plus, profesorul Vlad Nistor a explicat de ce loviturile aeriene nu au efect și ce ar trebui să le completeze pentru a opri ISIS. 

Profesorul Vlad Nistor a subliniat pentru DCNews că "Rusia are un interes fundamental în Siria: își apără singura bază militară navală din Marea Mediterană". Deputatul PNL a explicat că "susținerea lui Bashar al-Assad și loviturile împotriva ISIS sunt motivate de interesele Rusiei de a-și apăra baza de la Marea Mediterană".

Vlad Nistor a mai spus că în plus "Rusia vrea să dea o imagine de forță, să-și demonstreze forța, în contextul izolării diplomatice și a sancțiunilor impuse după invadarea Crimeei".

[citeste si]

"Din motive de politică internă, regimul Putin face efortul să demonstreze că Rusia rămâne o mare putere. Faptul că participă la bombardarea împotriva ISIS poate fi citit și ca un gest de bunăvoință față de lumea civilizată care a cerut de multă vreme măsuri concrete împotriva ISIS. Interesul lor principal este să-l mențină pe Bashar al-Assad, al cărui regim asigură prezența bazei navale în Siria".

Cum poate fi înfrântă ISIS?

Vicepreședintele Comisiei pentru politică externă este de părere că "pentru înfrângerea ISIS, aceste lovituri aeriene ar trebui corelate cu o strategie coerentă care să taie resursele financiare- finanțările oculte internaționale și vânzările de petrol. Există rezerve pentru bombardarea câmpurilor petrolifere pentru că sunt ocupate cu forța de ISIS și bombardarea lor ar însemna distrugerea proprietăților". 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel