Vizită Papa Francisc. Restricţii pentru participanţi

Papa Francisc
Papa Francisc

Primăria Miercurea Ciuc îi roagă pe locuitorii municipiului şi persoanele aflate în oraş în timpul vizitei papale ca pe traseul parcurs de Papa Francisc să nu filmeze sau să fotografieze de la ferestre sau balcoane şi să nu folosească drone pentru înregistrări, aceste restricţii intrând în vigoare pentru asigurarea securităţii Suveranului Pontif.

'Primăria Municipiului Miercurea Ciuc înştiinţează locuitorii urbei că, în legătură cu vizita Suveranului Pontif la Şumuleu-Ciuc, intră în vigoare unele restricţii cu privire la securitatea persoanei Sanctităţii Sale. Rugăm locuitorii municipiului precum şi persoanele care se află în localitate cu ocazia vizitei Suveranului Pontif ca pe traseul parcurs de către Suveran să nu fotografieze, filmeze de pe balcoanele, terasele, sau din ferestrele clădirilor adiacente, să nu folosească drone pentru efectuarea de înregistrări video, sau fotografice', se arată în comunicat transmis de Primăria Miercurea Ciuc.

Lista obiectelor interzise

Muncipalitatea a făcut publică şi lista obiectelor interzise şi a a celor permise pentru accesul în perimetrul securizat pentru întâlnirea cu Sfântul Părinte de la Şumuleu-Ciuc. Obiecte interzise sunt: arme, obiecte ascuţite sau contondente (ex. cuţite, cuie, ţevi metalice); obiecte care pot fi folosite pentru acţiuni violente sau pentru tulburarea ordinii publice (pietre, bile, recipiente cu vopsea, aparatură sau instrumente care pot deranja fonic, ex. vuvuzele) etc.; obiecte pirotehnice: petarde, brichete, artificii etc.; arme de jucărie, imitaţii ale armelor de foc, care pot fi confundate cu arme adevărate; băuturi alcoolice, droguri etc.; dispozitive cu lichid sub presiune (spray); dispozitive cu şocuri electrice; substanţe cu efect iritant lacrimogen, paralizant sau incendiar.

Obiecte permise

În ceea ce priveşte obiectele permise, acestea sunt: scaun pliabil de mici dimensiuni; ceaiuri, sucuri, alimente neperisabile; umbrele de dimensiuni reduse (cu tijă telescopică, nu tip ,'baston'); steaguri (cu suport din plastic, nu din lemn sau metal), pancarte ce reprezintă comunitatea de provenienţă; radiouri de mici dimensiuni pentru ascultarea traducerii; aparate foto; căruţ transport nou-născut, pe cât posibil pliabil. Un număr de 110.000 de persoane s-au înscris online să participe la slujba oficiată de Papa Francisc la Şumuleu Ciuc, dar organizatorii îi aşteaptă şi pe cei care nu s-au înregistrat şi care vor avea locuri special amenajate. Suveranul Pontif va efectua o vizită apostolică în România, în perioada 31 mai - 2 iunie, urmând să fie prezent în oraşele Bucureşti, Iaşi şi Blaj, precum şi la Sanctuarul marian de la Şumuleu Ciuc. La Şumuleu Ciuc, Papa Francisc va veni pe 1 iunie şi va oficia o liturghie, de la altarul aflat în şaua muntelui Şumuleu, acolo unde, în fiecare an, are loc marele pelerinaj de Rusaliile catolice. 

VEZI ŞI Papa Francisc în România. Programul complet al evenimentelor

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel