Virgil Popescu: Comisia Europeană, infringement împotriva României

Comisia Europeana
Comisia Europeana

 Comisia Europeană va declanşa în maximum o săptămână o procedură de infringement împotriva României în sectorul energetic, a afirmat, marţi, deputatul PNL Virgil Popescu, vicepreşedinte al Comisiei de industrii şi servicii, în cadrul discuţiilor din comisiile reunite de specialitate din Parlament pentru avizarea bugetului Ministerului Economiei pentru 2018. 

Declaraţia a venit în contextul în care, anterior, în aceeaşi şedinţă, ministrul Economiei, Gheorghe Şimon, declarase că susţine existenţa a două burse de energie, în timp ce preşedintele Comisiei de industrii, Iulian Iancu, militează pentru o singură bursă, respectiv OPCOM. 

"Domnule ministru, apreciez viziunea dumneavoastră liberală cu privire la existenţa a două burse de gaze. Eu mă chinui în Comisia de industrii să îl conving pe domnul Iancu că aşa trebuie să fie. Nu am reuşit să îl conving, dar vreau să vă dau o veste în premieră pentru toată lumea. Sursele mele de la Bruxelles spun că în maximum o săptămână va veni un infringement în sectorul energetic, vizavi de OPCOM, că are monopol", a spus Popescu. 

Răspunsul lui Iulian Iancu la această afirmaţie a fost: "Ştiu, dar nu se justifică". 

Virgil Popescu a continuat, adresându-se ministrului Economiei: "Eu vă spun în premieră că veţi avea o problemă mare în interiorul Ministerului Economiei. Probabil în următoarea săptămână informaţia va fi publică". 

La rândul său, Gheorghe Şimon a precizat că doreşte ca OPCOM să nu mai fie filială a Transelectrica, aşa cum este în prezent, ci să fie în subordinea directă a ministerului. 

"Doresc ca OPCOM să fie transparent, să fie extras de sub Transelectrica. Nu este o intenţia de a avea o bursă a Ministerului Economiei, dar trebuie să o transparentizezi, apoi 10 puncte să fie listate la bursă", a spus ministrul, conform Agerpres.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel