Viorica Dăncilă, apel către CE. Să-și prezinte strategiile pentru creșterea accesului femeilor la educație și formare profesională

 Eurodeputatul PSD,  Viorica Dăncilă, membră a Comisiei pentru drepturile femeii și egalitatea de gen din PE, a interpelat Comisia Europeană cu privire la strategiile avute în vedere pentru a susține politicile de investiții care ajută la creșterea accesului femeilor și fetelor la educație și formare profesională și care contribuie la eliminarea disparităților de gen. 

"Într-o Europă care este încă în criză economică și financiară, capacitarea femeilor este esențială pentru reducerea sărăciei, promovarea dezvoltării și rezolvarea celor mai mari și mai presante provocări mondiale. Până în prezent, niciun stat membru al Uniunii Europene nu a reușit să realizeze pe deplin egalitatea între femei și bărbați, progresele fiind lente și inegale, existând încă lacune și forme de discriminare la diferite niveluri și sub diferite forme", subliniază eurodeputata Viorica Dăncilă către Comisia Europeană.

Apelul europarlamentarului vizează strategia urmărită de Comisia Europeană "pentru a sprijini, în colaborare cu statele membre, politicile de investiții pentru accesul femeilor și fetelor la educație și la formare profesională, pentru eliminarea disparităților de gen în acest domeniu și pentru îmbunătățirea promovării capacitării femeilor și fetelor, atât pe teritoriul Uniunii Europene, cât și în întreaga lume".

În răspunsul transmis în numele CE de către doamna Vera Jourova, comisarul european pentru justiție, consumatori și egalitate de gen se arată că autoritățile europene luptă pentru reducerea inegalității de gen și pentru capacitarea femeilor prin instrumente precum Angajamentul strategic al UE pentru egalitatea de gen 2016-2019, programul Erasmus+ sau Planul de acțiune al UE pentru egalitatea de gen.

[citeste si]

"Reducerea disparităților dintre bărbați și femei în materie de salarii, venituri și pensii este una dintre prioritățile Angajamentului strategic al UE pentru egalitatea de gen 2016-2019. Una dintre acțiunile-cheie pentru atingerea acestui obiectiv constă în promovarea egalității de gen la toate nivelurile și pentru toate tipurile de educație și reducerea disparităților de gen în ceea ce privește opțiunile de studiu și de carieră, cu ajutorul instrumentelor de cooperare politică și de finanțare existente și în conformitate cu prioritățile descrise în cadrul „Educație și formare 2020".

Programul Erasmus+ finanțează în prezent proiecte specifice axate pe aspectele de gen din domeniul educației, iar în cadrul programului „Drepturi, egalitate și cetățenie", Comisia finanțează proiecte transnaționale pentru promovarea bunelor practici în materie de roluri de gen și pentru depășirea stereotipurilor de gen în educație, formare și la locul de muncă", se arată în răspunsul Comisiei Europene.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel