VIOREL HREBENCIUC - NARCISA IORGA, CNA. Narcisa Iorga, urmărită penal de DNA

Narcisa Iorga, membru CNA, este suspectată de corupție în dosarul în care liderul PSD Viorel Hrebenciuc este acuzat că a intervenit la CNA în favoarea unui post TV controlat de Gheorghe Ștefan, transmite Antena 3. Surse DC News ne-au dezvăluit joi dimineață că veteranul pesedist ar fi intervenit pentru edilul "Pinalti" la Narcisa Iorga, considerată o apropiată a taberei Băsescu.

VIOREL HREBENCIUC ar fi făcut TRAFIC DE INFLUENȚĂ pe lângă NARCISA IORGA - Surse

Procurorii DNA îl acuză pe vicepreședintele Camerei Deputaților, Viorel Hrebenciuc (PSD), că a intervenit pe lângă membri CNA pentru ca instituția să revină asupra deciziei de a suspenda licența Giga Tv, post controlat de Gheorghe Ștefan (PDL). 

„Pe baza plângerii pe care a depus din partea PPDD, Liliana Mincă, deputat PPDD, ca urmare a închiderii postului OTV, decizie a CNA confirmată de justiție, s-a depus această plângere penală împotriva CNA, eu fiind aici bănuiesc victimă colaterală. Mi s-a adus la cunoștință că sunt suspect în această cauză, am luat la cunoștință de acest lucru", a spus Viorel Hrebenciuc, la ieșirea din sediul DNA.

Președintele PP-DD, Simona Man, și Liliana Mincă, deputat PP-DD, au depus la DNA la începutul lunii iulie o sesizare privind posibilele acte de corupție ale președintei CNA, Laura Georgescu.

Narcisa Iorga declara la 24 iulie că procurorii anticorupție sunt foarte interesați de ceea ce se întâmplă în CNA. Atunci, ea a a fost audiată, în calitate de martor, în cazul plângerii depuse împotriva Laurei Georgescu de către reprezentanți ai PP-DD.

Iorga: Nu am încălcat niciodată legea

"Vreau să vă asigur că nu pot să dau niciun fel de detaliu legat despre acest stadiu (al anchetei - n.r) și să vă asigur, de asemenea, că am fost întotdeauna pentru aplicarea legii, nu pentru abaterea de la lege (...) Nu am încălcat niciodată Legea audiovizualului și nici o altă lege a țării", a afirmat Iorga, la ieșirea din sediul DNA, unde s-a prezentat pentru a i se aduce la cunoștință că este urmărită penal în dosarul de corupție de la CNA

DNA: Narcisa Iorga, urmărită penal pentru instigare la infracţiunea de folosire a influenţei ori autorităţii

DNA transmite într-un comunicat că Narcisa Iorga l-a sfătuit pe Gheorghe Ștefan să apeleze la cunoștințele lui din mediul politic pentru ca aceștia să intervină la membri CNA cu scopul de a reveni asupra deciziei de a suspenda licența unui post TV deținut de edilul din Piatra Neamț. Între cei nominalizați de Narcisa Iorga se număra și Viorel Hrebenciuc. 

"În aceeaşi cauză, procurorii din cadrul Direcției Naționale Anticorupție – Secția de combatere a infracțiunilor conexe infracțiunilor de corupție au dispus efectuarea urmăririi penale față de:
IORGA NARCISA - CLEMENTINA, membru al Consiliului Naţional al Audiovizualului (C.N.A.), sub aspectul săvârşirii infracţiunii de instigare la infracţiunea de folosire a influenţei ori autorităţii în scopul obţinerii pentru sine sau pentru altul de bani, bunuri sau alte foloase necuvenite, de către o persoană ce deţine o funcţie de conducere într-un partid.

În cauză există elemente din care rezultă suspiciunea rezonabilă ce conturează următoarea stare de fapt:

Ulterior datei de 17.09.2013, dată la care C.N.A. a decis retragerea licenţei audiovizuale pentru un post TV, suspecta Iorga Narcisa – Clementina, membru al C.N.A., a îndrumat persoana care controla societatea comercială deținătoare a postului de televiziune respectiv, să apeleze la cunoştinţele sale din mediul politic, pentru a influenţa votul pe care ceilalţi membri ai CNA urmau să îl dea cu privire la contestaţia pe care postul TV respectiv intenţiona să o formuleze.

În acest context, Iorga Narcisa a precizat pe cine anume dintre oamenii politici trebuie să îi acceseze şi capaciteze, pentru ca aceştia, la rândul lor, să îi influenţeze pe membrii CNA asupra cărora puteau să îşi exercite influenţa şi autoritatea. În acest context, printre oamenii politici nominalizaţi de Narcisa Iorga, s-a numărat şi parlamentarul Viorel Hrebenciuc.

Ca urmare a indicaţiilor primite de la Iorga Narcisa, persoana respectivă i-a solicitat sprijin deputatului Hrebenciuc Viorel, astfel încât acesta să se implice nemijlocit în realizarea de demersuri pentru a determina funcţionari din cadrul Consiliului Naţional al Audiovizualului (C.N.A) ca instituţia ce reprezintă singurul organ de reglementare în domeniul audiovizualului, să revină asupra deciziei prin care a fost retrasă licenţa pentru postul de televiziune respectiv".

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel