Violeta Varga. Oana Băluță: Congrats, boys and girls. Ați mai făcut nițică dreptate

Oana Băluță, cunoscută în mediul activiștilor pentru drepturi egale, egalitate de gen, libertăți cetățenești, a avut o reacție în cazul Violetei Varga, cea care recent și-a dat demisia din funcția de inspector școlar, la doar o zi după numire.

"Când vezi gâtul expus, sari la jugulară. Animalele sar ca să se hrănească, oamenii sar să lovească. Dacă un om este jos, cu atît mai abitir va fi călcat în picioare. Dacă un neica nimeni din presă scrie un articol incomplet și manipulator despre o femeie care ocupă un post de inspector și îl ilustrează cu fotografii sexy ale femeii, concluzia este că muierea a ajuns acolo datorită nurilor. Fotografiile urcate de această femeie nu arată decât că nu știm să folosim contul de Facebook, că nu știm să ne protejăm viața privată. Nu e prima dată când spun asta. Iar acel articol infect ocolește informații importante care țin de interesul public și de resurse publice: cine a ajutat-o? Cum? Care îi este pregătirea? Care îi este experiența profesională?

Mult shaming-ul și multă isterie în aceste puține ore și degeaba. De când am eu cont pe Facebook, mi-am furat-o în comentariile despre 1. Avort 2. LGBT 3. Opoziție față de rușinarea publică degeaba (fără dovezi) a unei femei.

Nu vă plac imaginile respective? Să trăiți în pace. La un moment dat să înțelegeți și mituri legate de frumusețe, auto-obiectualizare fiindcă norma zice că trebuie să fii sexy ca femeie. Da, știu despre alegeri individuale, dar mai știu și despre reificare sexuală și norme și acceptare socială. Noi să fim sănătoși fiindcă ea o să aibă nevoie de terapie. Congrats, boys and girls. Ați mai făcut nițică dreptate.

[citeste si]

Este atât de simplu să generezi sprijin pornind de la shame-ing-ul unei femei încât mă îngrozește. Chiar dacă nu vi se pare potrivită pentru acel post, asta nu justifică shaming-ul și bullying-ul", a scris Oana Băluță pe Facebook.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel