EXCLUSIV  Violeta Alexandru, cel mai VICTORIOS ministru din Guvernul Orban. A dat... lovitura

Violeta Alexandru
Violeta Alexandru

Violeta Alexandru este cel mai activ ministru din Guvernul Orban.

Conform legii, în exercitarea funcțiilor sale, Ministerul Muncii și Justiției Sociale îndeplinește următoarele atribuții cu caracter general:

1. identifică, elaborează și promovează politici publice și acte normative în domeniul muncii, justiției sociale, familiei, protecției sociale și persoanelor vârstnice, în deplină concordanță cu prevederile Programului de guvernare și cu obligațiile României ce decurg din statutul de stat membru al Uniunii Europene, pentru domeniile sale de activitate;

2. elaborează rapoarte de monitorizare și evaluare cu privire la politicile publice inițiate și implementate la nivelul ministerului;

3. avizează proiectele de acte normative elaborate de ministere și de organe ale administrației publice centrale, pentru domeniile sale de activitate și lista continuă cu încă vreo 30 de puncte. Astea sunt blabla-uri pe care nu trebuie neapărat să le citiți, atât timp cât nici nu le știu nici miniștrii.

Ce scrie mai sus este în teorie! Dar ministrul actual al Muncii, Violeta Alexandru, de când a venit la putere se laudă... dar nu cu creșteri de pensii și salarii, ci cu mici victorii care țin de PR. 

Să ne amintim o parte din ele...

1. Ministrul Muncii, Violeta Alexandru, a publicat numărul de telefon al președintelui Casei Naționale de Pensii, spunând că a venit momentul ca acesta să auda vocile necăjite ale pensionarilor. I-a blocat telefonul, dat fiind faptul că îl suna sute de mii de oameni. Problema era, înainte de orice, că omul era recent operat pe cord și internat cu multiple probleme medicale.

Referitor la această situație, avocatul Lucian Bolcaș a comentat pentru DC News gestul ministrului Muncii din Guvernul Orban, cu precizări de specialitate:

"Este regretabil că cineva ce deține înalta funcție de ministru să nu aibă habar de legile care trebuie aplicate. E vorba, în primul rând, de drepturile persoanelor. Accesul la datele personale este strict reglementat. Încălcând această reglementare de dragul publicității, doamna ministru s-a descalificat din mai multe puncte de vedere. În primul rând, a fost un gest pur propagandistic, de natură de a lovi într-o persoană, nu într-un sistem și nu într-o situație determinată. În al doilea rând, a demonstrat că nu știe ce drepturi ale omului trebuie să apere din funcția de ministru", a spus avocatul pentru site-ul nostru.

VEZI ȘI: EXCLUSIV Ministrul Violeta Alexandru, plan de MIȘCĂRI bombă. Urmează acțiuni de proporții care o vor propulsa. #România_NORMALĂ

"Este indispensabil pentru un ministru să cunoască drepturile cetățenilor pe care le apără. De fapt, el ce apără? Își apără funcția sa, propaganda pe care o face în virtutea acestei funcții, un punct de vedere pe care-l exprimă public și nu totdeauna corect, în loc să se orienteze spre ceea ce într-adevăr trebuie apărat, ceea ce reprezintă o carența extraordinară în statul nostru de drept, și anume asigurarea drepturilor cetățenilor. Doamna ministru face spectacol nelegal. Dacă e vorba de un telefon de serviciu, el trebuia să fie publicat pe site-ul ministerului sau al instituției din care face parte", a încheiat avocatul Lucian Bolcaș.

2. Ministrul Muncii, Violeta Alexandru, pe post de centralistă. Ea a scris pe Facebook, că a testat serviciilor celor 41 de Case de Pensii și a sunat pentru a vedea modul de interacțiune al funcționarilor, rezultatul fiind că doar 12 angajați ai acestei instituții, la nivel național, au răspuns.

3. Deși publică numerele de telefon ale oamenilor, se pare că nu prea îi place așa de mult comunicarea dat fiind faptul că nu vorbește cu toți jurnaliștii. Larisa Bernaschi, reporter România TV, i-a adresat câteva întrebări cu răspunsuri simple, dar ministrul Muncii nu a vrut să dea explicații și efectiv a fugit.

"Se considera cel mai transparent ministru. Isi permite sa faca publice numere de telefon personale ale sefilor institutiilor din subordine. Decide sa inghete pensia minima la 704 lei - adica cei mai saraci dintre romani nu vor avea parte de cresteri de pensii anul acesta. Iohannis vorbeste de cresterea varstei de pensionare la 70 de ani pentru medici si profesori. Ministrul Muncii habar n-are. Nu raspunde, nu discuta. Va invit sa o cunoasteti pe dna Violeta Alexandru, ministrul Muncii", a scris Larisa Bernaschi după ce a încercat să îi pună niște întrebări ministrului Violeta Alexandru. Apoi, ministrul a jignit-o pe jurnalistă.

"Când am ceva de comunicat, comunic. În rest muncesc fără să fac un scop în sine din aparițiile TV. O angajata a RTV/Sebastian Ghita ținea mortiș astăzi, alergându-mă efectiv, să facă un caz din mărirea pensiei minime. În fapt o indemnizație socială dată de Stat celor care nu au contribuit la sistemul de pensii sau au contribuit incomplet.

Nu există o dezbatere pe această temă. Și ea știa acest lucru. Îi explic civilizat reprezentantei RTV, rugând-o să îmi permită să port discuția planificată cu persoana care mă aștepta. Dar ea se face că pune o întrebare. Sigur, putea să întrebe și dacă rămâne că suntem în luna ianuarie și să spună că, dacă nu am ce comenta, înseamnă că nu sunt transparentă.

De fapt, putea să întrebe pe M.C. Budăi sau pe A. Solomon despre schimbarea legii. Nu ministrul muncii mărește pensia minimă, ci parlamentarii

Se numește amenințare acest episod. Nu e primul", a spus Violeta Alexandru.

4. Violeta Alexandru apasă singură pe butonul de la lift. ""Tradiția" conform căreia când Ministrul Muncii pleca din cabinetul său și până parcurgea, în 30 de secunde, distanța până la lift, secretariatul suna și transmitea liftierei să aducă liftul la etajul 2 (la cabinetul Ministrului) și să deschidă larg ușa ca să nu facă demnitarul vreun efort, se oprește la 2019. Urc și cobor pe scări. Dacă am nevoie de lift, apăs singură pe buton", a scris ministrul Violeta Alexandru pe Facebook.

5. Violeta Alexandru acordă interviuri la televiziuni despre care puțini știu că mai există. Violeta Alexandru a mers la PRIMA TV pentru un interviu. La posturile cu audiență foarte mare nu a fost văzută. Mircea Badea a spus că dacă tot s-a apucat să dea interviuri și a început cu PRIMA TV, ar putea încerca și la Tele 7 abc. Realizatorul TV este ironic pentru că postul a fost închis definitiv în 2004. Desigur, de ce nu, ar putea încerca să meargă și la Fox Kids.

Lista rămâne deschisă.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel