Urmărește emisiunea live


Violeta Alexandru vrea sporuri, la modificarea OUG 114, la nivelul anului 2019

Violeta Alexandru
Violeta Alexandru

Ministrul Muncii, Violeta Alexandru, a anunţat că în cadrul şedinţei de Guvern a propus, printre altele, menţinerea sporurilor şi indemnizaţiilor la nivelul anului 2019 în proiectul privind modificarea OUG 114.

'Am prezentat propunerile Ministerului Muncii şi Protecţiei Sociale pentru modificarea OUG 114/2018. (...) Şi propunerile noastre vin în direcţia, pe de-o parte a menţinerii sporurilor la nivelul anului 2019, respectiv a indemnizaţiilor. Am propus, de asemenea, ca indemnizaţia de hrană să fie, de asemenea, menţinută la cuantumul anului 2019, adică să nu crească', a declarat Violeta Alexandru, vineri seară, la finalul şedinţei de Guvern.

Propunere privind interzicerea cumulării salariului de la stat cu pensia

Ea a adăugat că a propus Cabinetului să analizeze, fiind o primă lectură, 'oportunitatea interzicerii cumulului pensiei cu salariul în sistemul public'. 'Am propus un mecanism pentru stabilirea modului în care în mod obiectiv o persoană să poată alege între pensie şi salariu în condiţiile în care salariul este din sistemul public, şi această opţiune ar urma să se facă în 15 zile. Deci este la latitudinea persoanei să opteze între pensie şi salariu în măsura în care salariul este din sistemul public şi anume am propus ca o persoană a cărei pensie nu depăşeşte salariul minim brut pe ţară să poată realiza acest cumul astfel încât să nu afectăm categorii care au un nivel de venit redus. Am stabilit faptul că aceste prevederi nu vor fi aplicate astfel încât să fie afectat un drept, cum este dreptul de a fi ales, aşa cum spun şi hotărâri ale CCR. Cu alte cuvinte, am ţinut cont de hotărârile Curţii şi am explicat că ele nu se pot aplica aleşilor din plan central şi local, respectiv judecătorilor CCR', a adăugat ministrul Muncii.

Violeta Alexandru a precizat că o altă propunere a fost aceea de a fi 'sistate detaşările din sistemul privat în sistemul public, cu excepţia misiunilor diplomatice, respectiv cu excepţia angajaţilor din Departamentul de Comerţ Exterior care au o anumită specificitate', conform AGERPRES.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel