Violența domestică: Soțul agresiv ar putea fi dat afară din casă

violenta
violenta

Un proiect de lege referitor la violența domestica va face posibilă evacuarea din casă a soțului agresiv, în urma unui ordin de protecție și de restricțiefață de agresor. Proiectu la intra în dezbatere la Camera Deputaților, marți.

Mai mult, este posibil ca pe lista violenţelor domestice să fie trecute şi muşcatul şi trasul de păr. De la lege până în casele oamenilor este însă cale lungă, iar mentalitatea nu se schimbă cu una, cu două. În România, "Bătaia e ruptă din rai" este încă un proverb de actualitate.

Proiectul a fost iniţiat de mai mulţi parlamentari ai PDL, PNL, UNPR şi ai grupului minorităţilor.

"Sunt nişte modificări foarte importante, prin noua lege... Există posibilitatea obţinerii de către soţia vătămată a unui ordin de restricţionare a accesului în casă a soţului vătămător. Sancţiunile sunt mult mai mari", spune Alina Gorghiu.

Psihologii atrag atenţia că fenomenul este dificil de urmărit şi de combătut în absenţa unor legi care să sprijine victimele.

Potrivit proiectului, muşcatul, trasul de păr şi chiar îmbrâncirea vor intra în categoria violenţei domestice şi vor fi pedepsite, alături de violenţa verbală şi presiunea psihologică.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel