Violențe extreme, insulă devastată

violente cairo, egipt
violente cairo, egipt

Incidentele au avut loc în insula Chios din Grecia, la doar câțiva kilometri de coasta Truciei, unde migranții au aruncat cu pietre în clădiri, au spart vitrinele și parbrizele mașinilor. 

De asemenea, migranții au pătruns într-un magazin pentru articole pirotehnice, de unde au sustras petarde. Ei au devastat și o parte a taberei unde sunt cazați — care este improvizată în curtea castelului din Chios — și au incendiat corturile de campanie amplasate acolo, scrie Agerpres.

Conform postului de televiziune ERT, odată cu acțiunea migranților s-au adunat și simpatizanți ai partidului neonazist Zorii Aurii, unii dintre ei înarmați cu bare de fier, sporind astfel tensiunea pe insulă.

Incidentele au durat până joi dimineață, când poliția a intervenit, folosind inclusiv gaze lacrimogene. Deocamdată nu s-au făcut anunțuri despre amploarea pagubelor sau despre eventuale arestări.

Insula greacă Chios, situată la șapte kilometri de coastele Turciei, are circa 50.000 de locuitori, iar în taberele amenajate pe această insulă sunt în prezent circa 4.000 de migranți.

Miercuri, Belgia a decis ca în urma "degradării situației de securitate" în apropierea taberelor de refugiați din Grecia să-și retragă toți experții trimiși în această țară pentru a participa la activitățile legate de primirea migranților.

Hotărârea guvernului belgian survine după ce pe 24 octombrie aproximativ 70 de migranți proveniți din Pakistan și Bangladesh au atacat delegația Biroului European de Sprijin pentru Azil (EASO) în tabăra de refugiați Moria, pe insula Lesbos. Migranții protestau acolo față de condițiile din tabără și sunt nemulțumiți de incertitudinea privind soluționarea cererilor de azil.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel