Vier Pfoten: Este imposibil să sterilizeze toţi câinii până în mai. Pe Oprescu nu-l interesează maidanezii

catelul-matei-de-la-bloc
catelul-matei-de-la-bloc

Kuki Bărbuceanu, coordonator de proiecte Vier Pfoten susţine că afirmaţiile lui Robert Lorentz, directorul Autorităţii pentru Supravegherea şi Protecţia Animalelor, sunt nişte aberaţii. Din punct de vedere tehnic este imposibil să fie sterilizaţi atâţia câini într-un timp atât de scurt pentru că are la dispoziţie doar 2 hingheri şi un adăpost cu capacitate maximă de 10 câini pe zi. Bărbuceanu susţine că Vier Pfoten a încercat să încheie un protocol cu Primăria, dar primarul Sorin Oprescu nu a venit la întâlnire.  El consideră că Sorin Oprescu aşteaptă un moment electoral pentru a pune lucrurile în mişcare în ceea ce priveşte câinii maidanezi.

"Le este imposibil să sterilizeze toţi câinii până în luna mai aşa cum a spus Lorentz. Cu cine că nu au decât 2 hingheri. Am fost chiar ieri la Primărie şi trebuia să ne întâlnim cu Oprescu la 12:30. Am stat, am aşteptat şi până la urmă la trimis pe viceprimar pe Iovici. Noi avem un protocol cu Primăria care stă acolo din luna martie şi ne tot amână. E vorba să sterilizăm toţi câinii în 3 ani de zile. Pe ei nuîi costă nimic decât să ne ofere un sediu. Aşa ţin sediul ăla acolo şi nu îl folosesc că nu au oameni şi nici nouă nu ni-l dau", a declarat Kuki Bărbuceanu pentru DeCe News.

Reprezentantul Vier Pfoten consideră că declaraţiile lui Lorentz nu au acoperire nici matematic. Acesta declarase că 80% dintre câinii din Capitală sunt sterilizaţi dar cifra este mult exagerată. Statisticile spun că în acest moment în Bucureşti există 40.000 de câini dintre care sunt sterilizaţi puţin peste jumătate. Primăria are angajaţi momentan doar 2 hingheri şi are un adăpost cu o capacitate de maxim 10 câini pe zi. Ca să se poată steriliza toţi câinii până în luna mai ar trebui să se lucreze la un ritm de 120 de maidanezi pe zi.

"Nu ştiu sincer ce aşteaptă Oprescu. Ne tot duce cu zăhărelul. Ba că nu are aia, ba că are 19 câini în carantină şi are adăpostul ocupat. Probabil aşteaptă un moment electoral prielnic ca să pună lucrurile în mişcare sau poate aşteaptă legea. Nu şiu, dar cert e că până se hotorăsc ei câinii se înmulţesc şi va fi cu atât mai grea misiunea", a mai completat Bărbuceanu.

Robert Lorentz declarase ieri că în luna ianuare va începe o campanie de sterilizare a câinilor comunitari şi proiectul este prevăzut ă fie finalizat în luna mai 2012.

Citeşte şi:

Peste 120.000 de semnături pentru sterilizarea câinilor fără stăpân

Vier Pfoten ”Legea eutanasiei” – falsa soluţie a problemei câinilor fără stăpân

Vier Pfoten: Au fost încheiate nişte socoteli între USL şi PDL. Legea maidanezilor pentru suspendarea lui Băsescu

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel