Videanu: PDL este un partener credibil pentru FMI, CE şi BM

Președintele interimar al organizației PDL București, Adriean Videanu, a declarat la finalul întâlnirii cu delegația comună a FMI, CE, BM că a fost agreat ca la fiecare misiune de evaluare să aibă loc şi întrevederi cu democrat-liberalii, PDL fiind un partener credibil pentru creditorii internaționali, indiferent dacă este la putere sau în opoziție.

În luna septembrie, PDL va pune la dispoziţia instituţiilor internaţionale "datele relevante" ale programului de guvernare pe care democrat-liberalii îl vor elabora, a precizat Adriean Videanu

"Reprezentanţii PDL s-au văzut cu reprezentanţii FMI, CE şi BM şi ceea ce am relevat este faptul că PDL este un partener credibil pentru FMI, CE şi BM, indiferent dacă este la putere sau în opoziţie. Cu alte cuvinte, PDL nu-şi schimbă opiniile funcţie de cum este la putere sau în opoziţie. Suntem cei care am clădit acest acord, care s-a dovedit a fi extrem de eficient într-o perioadă de criză pentru România", a spus președintele PDL București, informând că, în urma discuției, s-a relevat că "în România, din păcate, se face prea multă politică şi prea puţină guvernare", citează Mediafax.

"Din păcate, credibilitatea şi predictibilitatea, elemente fundamentale pentru o reluare sănătoasă a creşterii economice, după trei luni de guvernare Ponta, sunt poate la minimul pe care România l-a înregistrat în ultimii 5-6 ani. Credibilitatea se construieşte cărămidă cu cărămidă şi ea poate fi distrusă într-o noapte printr-un demers politic", a adăugat liderul democrat-liberal.

Deoarece fondurile europene şi creşterea consumului intern sunt în momentul de faţă "blocate", prognoza de creştere, chiar revizuită la 1,2%, din punctul de vedere al PDL este "optimistă", a arătat Videanu, care a precizat că,, potrivit evaluărilor PDL, "în condiţiile actuale, creşterea economică va fi în jur de 0,7-0,8%".

În cadrul întâlnirii, democrat-iberalul a precizat că s-a relevat faptul că este nevoie de mai multă stabilitate în legislaţie, motiv pentru care Codul muncii şi Codul social trebuie continuate.

PDL va pune la dispoziţia tehnicienilor FMI, CE, BM evaluările democrat-liberalilor care vizează un pachet de două măsuri referitoare la creşterea salariului minim corelat cu reducerea contribuţiilor sociale, ca un element de deblocare a economiei, a explicat Adriean Videanu, după întâlnirea cu reprezentanții FMI, BM și CE.

"Am agreat ca la fiecare misiune de evaluare să avem o întâlnire cu reprezentanţii FMI, CE, BM, astfel încât împreună să facem o evaluare a ceea ce se întâmplă în societatea românească, din punctul de vedere al unui partid de opoziţie. Totodată, undeva în septembrie vom pune la dispoziţia FMI, CE şi BM datele relevante ale programului de guvernare pe care PDL îl va elabora şi cu care va ieşi în campania electorală din această toamnă, ca o măsură preventivă şi pentru Fond, Comisie şi Bancă, în ideea de a şti efectiv la ce se aşteaptă dacă guvernarea se schimbă", a conchis democrat-liberalul.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel