Victor Ponta va avea, miercuri, o întâlnire cu premierul spaniol Luis Zapatero

ponta
ponta

Preşedintele Partidului Social Democrat (PSD), Victor Ponta, urmează să aibă săptămâna viitoare, miercuri, o întrevedere la Madrid cu premierul spaniol Luis Zapatero. Anunţul a fost făcut de liderul social-democraţilor într-o conferinţă de presă desfăşurată duminică la Bacău.

Potrivit acestuia întâlnirea a fost fixată în cursul discuţiilor purtate joi în capitala Spaniei de o delegaţie a PSD condusă de Rovana Plumb cu ministrul muncii din Guvernul spaniol despre problema accesului românilor pe piaţa muncii din Spania, transmite Agerpres.

„Pe baza a ceea ce au discutat Rovana Plumb şi colegii mei social-democraţi cu ministrul muncii spaniol, miercuri voi avea o întâlnire, la Madrid, cu domnul Zapatero, primul ministru al Spaniei“, a spus Ponta.

Victor Ponta a mai precizat că delegaţia PSD „a primit câteva semnale şi rezultate extrem de încurajatoare“, dar a perceput „foarte clar“ şi faptul că „de la actualul Guvern al României nimeni nu a vorbit până acum cu autorităţile centrale din Spania despre ce se întâmplă cu românii de acolo, dacă mai primesc sau nu permise de muncă“.

Victor Ponta a spus că, în cursul prezenţei sale la Madrid, va încerca „atât cât este posibil din postura de opoziţie pe care o are în prezent PSD“ să obţină „ceea ce guvernul nu a realizat, adică garanţii privind continuarea accesului românilor pe piaţa muncii din Spania, dar şi garantarea drepturilor concetăţenilor români, peste un milion, care trăiesc în Spania“.

„Dacă Guvernul României şi domnul Boc (...) nu pot să-şi facă treaba faţă de cetăţenii romani, încercăm să o facem noi din opoziţie, astfel că anul viitor, fiind la guvernare, să facem mai mult pentru ei“, a mai spus Victor Ponta.

Victor Ponta s-a aflat în a doua jumătate a săptămânii la Bacău pentru a se întâlni cu membrii conducerii organizaţiei social-democraţilor din judeţ, evaluând, între altele şi funcţionarea USL Bacău, dar şi pentru a lua parte, în calitate de concurent, la Raliul automobilistic al Moldovei.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel