Victor Ponta: Băsescu vinde gogoșile care erau deja în pungă

ponta
ponta

Traian Băsescu este un bun agent de vânzări, ştiind să vândă partea plină a paharului ca să nu se vadă partea goală, a declarat Victor Ponta, sâmbătă, la Suceava.

"Domnul Băsescu este un bun agent de vânzări. Ştie să vândă partea plină a paharului ca să nu vedeţi dumneavoastră partea goală", a declarat premierul Ponta.

Premierul consideră că o poziţie mai fermă, nu absurdă, a României ar ajuta. Victor Ponta a mai spus că poziţia fermă a Guvernului şi Parlamentului l-au ajutat pe preşedintele Traian Băsescu să nu mai cedeze de la început orice numai de dragul de a nu-i supăra pe ceilalţi lideri europeni.

 "Când te duci la Bruxelles şi ceri ceva corect pentru ţara ta nu se supără nimeni. Toată lumea te înţelege şi toată lumea face până la urmă acelaşi lucru. Cred că e prima dată când domnul Băsescu s-a putut duce la Bruxelles şi să vorbească despre România, şi nu despre domnia sa şi e foarte bine", a mai spus Ponta.

 Premierul a mai declarat că nici el nu ar fi avut un rezultat mai bun.

 "Sincer, nu cred că aş fi obţinut mai mult, inclusiv în glumă spuneam că m-aş fi întors şi eu şi aş fi anunţat ceea ce a anunţat domnul Băsescu. Adică ceea ce avem din 2007. Pe agricultură, în loc de cinci, zece miliarde, şi nu aş fi anunţat, ca şi domnul Băsescu, că de fapt era vorba de 12 miliarde şi s-a întors doar cu zece", a spus Ponta.

El a mai arătat că, împreună cu ministrul Agriculturii, Daniel Constantin, au ascultat şi comentat declaraţiile preşedintelui Traian Băsescu după Consiliul European care a anunţat că a obţinut mai mulţi bani la Agricultură, dar că de fapt a anunţat ce se obţinuse în 2007 pentru România în al doilea exerciţiu financiar după integrarea României în Uniunea Europeană.

 "Dar nu pot să mă supăr pe domnul Băsescu că vinde gogoşile care erau deja în pungă. Acum vine şi zice că le-a adus el de la Bruxelles. Îl înţeleg. Până la urmă trebuia să spună că a făcut şi el ceva acolo. Nu e nimic de reproşat domnului Băsescu, nu avea ce să facă mai mult, important este să facem mai mult în următoarele două-trei luni şi să nu ne mai ducem niciodată la Bruxelles cu capul plecat şi cu ideea că acceptăm orice", a spus premierul.

"Eu sunt convins că prin această poziţie fermă şi a Guvernului şi Parlamentului şi implicit, de nevoie, a domnului Băsescu, vom reuşi să scoatem acele prevederi care erau strict pentru România", a spus Ponta.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel