Victor Paul Dobre (PNL): Recalcularea este o metodă de a tăia pensiile militarilor

rezervisti protest militari
rezervisti protest militari

Vicepreşedintele „Pensia este un drept de proprietate, fiecare a ieşit cu o pensie atunci când a ieşit, calculată aşa cum prevedeau legile ţării, la momentul respectiv. Constituţia României nu permite aplicarea retroactivă. Pensia este un drept de proprietate conform deciziei Curţii Europene. Toţi aceşti oameni vor câştiga, tot acest bâlci nu face decât să creeze o problemă suplimentară. Recalcularea de fapt este metoda guvernului de a tăia pensiile la militari şi la sectorul acesta de ordine, apărare, siguranţă naţională“, a afirmat Dobre, citat de Agerpres.

În condiţiile în care hotărârea de guvern care prevede recalcularea acestor pensii a fost suspendată de Curtea de Apel de la Cluj, iar Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a confirmat şi ea acestă hotărâre, Dobre a lansat o critică vehementă la adresa actualului guvern.

„Dăm dovadă de bătaie de joc faţă de cetăţean dacă suntem o ţară membră a Uniunii Europene unde legile şi Constituţia nu au decât valoare pentru o zi, o oră, pentru un guvern sau o şedinţă de guvern. Este inadmisibil ceea ce se întâmplă“, a conchis Victor Paul Dobre.

Citeşte şi:

Banii primiţi contrazic declaraţiile guvernanţilor. Pensiile militare au scăzut începând cu ianuarie 2011

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel