Vezi dacă patronul ți-a plătit asigurarea medicală

Multe firme rețin din salariul angajatului banii pentru asigurările medicale, dar nu îi virează la buget. Salariaţilor acestor firme li se refuză eliberarea adeverinţelor de salariat şi de asigurat care dovedesc calitatea acestora în sistemul de asigurări de sănătate

Salariaţii din aceste firme nu pot accesa servicii medicale decontate de Casa de Asigurări de Sănătate, cu excepţia urgenţelor, deși li se rețin bani de asigurare din salariu. Ga Pro Co Chemicals SA, Donau Chem SRL, Blue Air SA şi Oncos SA sunt doar o parte dintre aceste firme, care au fost descoperite de Fisc.

Fiscul are de recuperat în jur de 8 milioane de lei de la cei mai mari rău-platnici la bugetul asigurărilor de Sănătate, firme private care au reţinut cei mai mulţi bani din salariilor angajaţilor pentru contribuţia individuală la Sănătate (aferentă cotei angajatului de 5.5%) , dar nu i-au virat la buget, scrie economica.net.

Topul rău platnicilor

Ga-Pro-Co Chemicals SA, combinatul chimic care face parte din grupul de firme InterAgro, controlat de omul de afaceri Ioan Niculae, are datorii de 1,82 milioane de lei la bugetul asigurărilor de Sănătate, doar din contribuţiile individuale de asigurări de sănătate reţinute de la salariaţi şi nevirate la buget.

Donau Chem SRL, unul dintre cei mai mari producători de îngrăşăminte chimice din România, parte a grupului InterAgro, controlat tot de omul de afaceri Ioan Niculae, are datorii de peste 1,70 de milioane de lei la bugetul asigurărilor de sănătate, doar din nevirarea la buget a contribuţiilor individuale de asigurări de sănătate, reţinute din salariile angajaţilor.

Blue Air - Transport Aerian SA datorează peste 1,59 milioane de lei la bugetul asigurărilor de sănătate, doar din nevirarea la bugetul asigurărilor de sănătate a banilor aferenţi contribuţiilor individuale de asigurări de sănătate, reţinute de la salariaţi şi nevirate la buget.

Oncos SA, controlată de omul de afaceri Vasile Onaca, are datorii de peste 1,22 milioane de lei la bugetul asigurărilor de sănătate, doar din nevirarea la buget a contribuţiilor individuale de asigurări de sănătate ale angajaţilor, bani pe care firma i-a reţinut de la salariaţi.

Galmopan SA, una dintre cele mai mari fabrici de pâine din Galaţi, datorează peste 863.000 de lei la bugetul asigurărilor de sănătate, exclusiv din contribuţiile individuale reţinute din salariile angajaţilor pentru asigurarea la Sănătate şi nevirate la buget.

Amurco SRL datorează peste 802.000 lei la bugetul asigurărilor de sănătate, doar din nevirarea la buget a cotei de contribuţie a angajaţilor, reţinute din salariul acestora. Combinatul Amurco din Bacău este controlat de omul de afaceri Ioan Niculae.

Toate aceste firme sunt executate silit de ANAF.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
NoMy - smt4.3.1
pixel