Veste bună despre patru răniți de la Colectiv

Spitalul Militar anunță o veste bună despre cei patru răniți în incendiul de la Colectiv.

Toţi cei patru răniţi în Colectiv care sunt internaţi în Secţia Chirurgie plastică şi microchirurgie reconstructivă a Spitalului Universitar de Urgenţă Militar Central 'Dr. Carol Davila' sunt în stare generală bună, cu evoluţie locală favorabilă, conştienţi, cooperanţi, orientaţi temporo-spaţial, echilibraţi respirator şi hemodinamic.

Potrivit unui comunicat de presă al unităţii medicale, din punct de vedere al conduitei terapeutice pacienţii beneficiază de: tratament chirurgical, în blocul operator al Secţiei de Chirurgie plastică şi microchirurgie reconstructivă, pentru realizarea toaletei chirurgicale a leziunilor de arsură şi schimbarea pansamentului sub analgosedare, precum şi pentru monitorizarea stadiului de reepitelizare a tegumentelor, ulterior realizării procedurilor de grefare, de monitorizarea funcţiilor vitale şi asigurarea nursingului generalizat.

De asemenea, cei patru răniţi în Colectiv beneficiază de antibioterapie cu spectru larg, analgezie multimodală, nutriţie conformă unei diete speciale - hiperproteică şi hipercalorică -, realizată de către specialişti nutriţionişti şi dieteticieni din cadrul spitalului, dar şi de un program zilnic de recuperare motorie, sub atenta îndrumare a specialiştilor kinetoterapeuţi şi a personalului medical de îngrijire. 'Se continuă acordarea unei atenţii speciale pe partea consilierii psihologice, atât pentru pacienţi, cât şi pentru familie', se mai arată în comunicat.

Alţi trei pacienţi externaţi în ultima perioadă din Secţia Chirurgie plastică şi microchirurgie reconstructivă beneficiază în continuare de recomandări medicale şi tratament de specialitate, cu revenire la control şi pansament al plăgilor.

În ceea ce priveşte starea celor doi pacienţi transferaţi în Marea Britanie, sursa citată menţionează că cel operat pe data de 18 noiembrie se află într-o stare generală bună, stabilă, cu evoluţie favorabilă, iar despre celălalt medicii curanţi spun că, datorită progreselor înregistrate în procesul de vindecare a arsurilor, se ia în calcul externarea acestuia pentru o perioadă de două săptămâni, timp în care va beneficia de pansament zilnic şi toaletă chirurgicală a plăgilor. Şi cei doi pacienţi transferaţi la Rotterdam sunt într-o stare medicală stabilă, unul rămânând în continuare ventilat, iar la celălalt se înregistrează o evoluţie pozitivă a stării de sănătate, susţin reprezentanţii Spitalului Militar.

În ceea ce priveşte pacienta transferată la Viena, aceasta se află în stare medicală stabilă, atent monitorizată de medicii curanţi, şi beneficiază de asistenţă psihologică. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel