Verhofstadt dă de pământ cu Viktor Orban

Candidatul ALDE la președinția Comisiei Europene, belgianul Guy Verhofstadt, a declarat, în cadrul unei reuniuni  electorale cu liberalii din Viena, că "nu este loc pentru Orbani și Berlusconi pe lumea asta".

Fostul premier al Belgiei a făcut un apel către Partidul Popular European (PPE) să-și clarifice poziția față de libertățile fundamentale și valorile pe care le apără, conform presei belgiene.

Liberalul a punctat că vechile rețete, aplicate de socialiști și conservatori, nu funcționează și a taxat "politica negării" folosită de PPE și PES în ceea ce privește responsabilitatea în cazul crizelor economice din Grecia, Italia sau Portugalia.

Verhofstadt a arătat că popularii europeni au în rândurile lor lideri care cred că "Constituția este o bucată de hârtie pe care o pot modifica la fiecare cinci minute", atacându-l pe premierul Ungariei, Viktor Orban, intens criticat pentru amendamentele constituționale de anul trecut.

"Nu este loc pentru Berlusconi și pentru Orbani pe lumea asta", a spus liberalul.

Fostul premier a pledat pentru o mai puternică integrare europeană și pentru un șef al Comisiei Europene cu mai multe pârghii.

Citește și: Victorie de etapă. Cum i-a bătut liberalul Verhofstadt pe Schulz și Juncker: "Barroso nu lua vreo decizie fără aprobare de la Berlin și Paris"

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel