Verde: Airbus, serviciu inovator în domeniul agricol

Tractor
Tractor

Airbus a lansat un serviciu inovator, denumit Verde, care oferă informații detaliate despre culturi cu ajutorul imaginilor din satelit perfect delimitate până la nivelul solului. Oferit ca plug-and-play API oricărui portal de agricultură de precizie, serviciul Verde pune la dispoziţia utilizatorilor măsurători sigure și cuantificate ale vegetației, consecvente în timp și spațiu, indiferent de satelitul utilizat.

Noul serviciu răspunde în principal monitorizării de sezon, pentru a sprijini detectarea anomaliilor, pentru a optimiza cercetarea terenului, irigarea, însămânțarea, fertilizarea și protejarea culturilor. Soluţia tehnologică oferită de acest nou serviciu este, de asemenea, de interes pentru analize în extra sezon, prin integrarea unor seturi de informații multianuale care sunt utile revizuirii strategiei agricole și definirii zonelor optime de acţiune pe baza unor modele de creștere consistente, dar și ameliorării practicilor pe termen lung în acest domeniu. Serviciul Verde vizează întregul lanț de consultanță în domeniul agriculturii de mare precizie: de la cele mai mici întreprinderi, la cele mai mari companii de mașini agricole, semințe și îngrășăminte.

"Cu sistemul Verde, demonstrăm ambiția noastră de a deveni nivelul de referință pentru portalurile de agricultură de precizie. Cu o bază vastă de date culese şi prin capacitatea neegalată de analiză a culturilor, oferim un instrument cu totul diferit pentru extragerea de informații agronomice din imaginile de satelit", a asigurat François Lombard, șeful departamentului Intelligence Business al Airbus Defense and Space.

Serviciul a fost deja preluat

Serviciul Verde a fost deja preluat de către DataFarming, o companie australiană în domeniul tehnologiei agricole - cu sediul în orașul Toowoomba, Queensland - care oferă soluții agricole de precizie pentru agricultori și agronomi din întreaga lume.

"Urmărim extinderea ofertei noastre de produse pentru cei aproximativ 7.500 de fermieri care doresc informaţii mai detaliate despre recolte, dincolo de NDVI (Normalized Difference Vegetation Index). Şi o rezoluţie mai bună pentru informaţiile puse la dispoziţie înseamnă o ofertă cu valoare adăugată. Iar aici serviciul Verde se integrează foarte bine. Până în prezent, au fost procesate 4.000.000 de hectare pentru NDVI și dorim să le oferim clienţilor noştri acest beneficiu. Culturi precum cele de bumbac, orez sau trestie de zahăr vor beneficia, cu siguranţă, de acest serviciu", a declarat Tim Neale, Managing Director la DataFarming. 

Serviciul Verde este o soluţie tehnologică oferită de OneAtlas, platforma digitală a Airbus Defence and Space Intelligence. OneAtlas este un mediu de colaborare industrială de vârf, gândit astfel încât utilizatorii să aibă acces la imagini de înaltă calitate, să poată procesa la scară largă imagini satelitare, să extragă informații specifice unei industrii și să dezvolte cele mai inteligente soluții geospațiale.

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2021 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: publicitate@dcnews.ro


cloudnxt1
YesMy