Venezuela. Washingtonul, apel către armata lui Maduro

Maduro
Maduro

Statele Unite sunt pregătite să scutească de sancţiuni responsabilii militari care se alătură opozantului Juan Guaido, autoproclamat preşedinte interimar al Venezuelei, a anunţat miercuri consilierul pentru securitate naţională al Casei Albe, John Bolton, relatează AFP. 

'Statele Unite vor avea în vedere scutirea de sancţiuni a oricărui înalt responsabil militar venezuelean care se bate pentru democraţie şi recunoaşte guvernul constituţional al preşedintelui Juan Guaido', a scris John Bolton pe Twitter. 'În caz contrar, circuitul financiar internaţional le va fi complet închis', a avertizat consilierul preşedintelui Donald Trump, îndemnându-i pe militarii de la Caracas să facă 'alegerea potrivită!'. SUA au adoptat stricte sancţiuni economice pentru a încerca să îl îndepărteze de la putere pe liderul socialist Nicolas Maduro a cărui realegere în fruntea ţării nu o recunosc.

Apel către armată

Washingtonul a lansat deja un apel armatei să se alăture taberei lui Juan Guaido. Opozantul, care prezidează Adunarea Naţională, s-a autoproclamat săptămâna trecută preşedinte interimar al Venezuelei, cu sprijinul imediat al Statelor Unite şi al altor 40 de ţări. Secretarul de stat american, Mike Pompeo, a acuzat mai devreme regimul lui Nicolas Maduro că 'blochează' ajutorul umanitar trimis în Venezuela, în special de SUA, în coordonare cu tabăra lui Juan Guaido. Nicolas Maduro se opune acestui ajutor, considerând că este preludiul unei intervenţii militare străine. Washingtonul exercită o foarte puternică presiune asupra regimului Maduro, afirmând că 'toate opţiunile', inclusiv militare, sunt pe masă pentru a-l face să părăsească puterea. În cursul discursului tradiţional privind Starea Uniunii, Donald Trump a dat asigurări marţi seară că sprijină 'poporul din Venezuela în căutarea sa nobilă a libertăţii'.

VEZI ȘI:

Criză Venezuela. Un alt stat UE refuză să-l recunoască pe Guaido

Criză Venezuela, Italia îl recunoaște pe Maduro. Guaido, scrisoare pentru Salvini


Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel