Criză Venezuela. Un alt stat UE refuză să-l recunoască pe Guaido

Nicolas Maduro
Nicolas Maduro

Slovacia a refuzat miercuri să-l recunoască pe liderul opoziţiei, Juan Guaido, drept preşedinte legitim al Venezuelei, transmite Reuters.

În jur de 20 de state ale Uniunii Europene, printre care Franţa, Germania, Spania, s-au aliniat poziţiei Statelor Unite, recunoscându-l pe Guaido ca preşedinte interimar şi exercitând presiuni asupra preşedintelui socialist Nicolas Maduro să convoace noi alegeri.

Ministerul de Externe de la Bratislava a comunicat săptămâna trecută că Slovacia îl consideră pe Guaido, preşedintele Adunării Naţionale a Venezuelei, drept singurul reprezentant legitim al poporului, şi a cerut noi alegeri.

Miercuri însă, ministrul de externe Miroslav Lajcak nu a reuşit să obţină sprijin pentru această poziţie din partea a două din cele trei partide ale coaliţiei în şedinţa de guvern.

Liderul partidului de stânga Smer, Robert Fico, a declarat că vede în situaţia din Venezuela un efort de distrugere a guvernării actuale şi de instalare a unei marionete în fruntea statului.

'Slovacia ar trebui să acţioneze în conformitate cu principiile de drept internaţional', a afirmat Robert Fico.

Partidul Naţional Slovac (SNS) a considerat că Slovacia trebuie să rămână neutră, în timp ce formaţiunea Most-Hid a minorităţii ungare a sprijinit poziţia Uniunii Europene.

Potrivit unor surse diplomatice, Italia a blocat luni adoptarea unei poziţii comune a Uniunii Europene de recunoaştere a lui Juan Guaido drept preşedinte interimar al Venezuelei.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel