Vela trimite control la Constanța în cazul elevilor ridicați din curtea școlii

Conducerea Ministerului de Interne a anunțat, duminică, verificări cu privire la modul în care au intervenit polițiștii din Constanța care au ridicat și dus la sediu opt elevi din curtea unei școli. Verificările sunt făcute de Corpul de control al ministrului.

„Conducerea Ministerului Afacerilor Interne a dispus efectuarea de verificări, cu privire la modul de intervenție al polițiștilor din Constanța, prin Corpul de Control al Ministrului, la finalizarea cărora se vor dispune măsurile legale care se impun”, a transmis duminic seara IGPR. Și conducerea IPJ Constanța a dispus verificări interne cu privire la modul în care au acționat polițiștii.

Poliția Constanța a precizat că la nivelul Secției 2 Poliție au fost înregistrate 4 sesizări scrise și 5 telefonice, dintre care 3 prin apel 112, cu privire la faptul că se tulbură ordinea și liniștea publică a locuitorilor.

Ce au declarat poliţiştii

Astfel, vineri seară, polițiștii au identificat un grup de 8 tineri, cu vârste cuprinse între 14 și 16 ani, care erau în curtea școlii la care se refereau sesizările. Polițiștiștii spun că i-au înștiințat pe tineri că vor fi conduși la sediul poliției pentru legitimare și luarea de măsuri legale.

Fiecare tânăr a primit o amendă de 250 de lei, pentru pătrunderea, cu încălcarea normelor legale, în școală, fără a avea acordul școlii pentru folosirea terenului de sport după terminarea cursurilor. Tatăl unuia dintre tinerii implicați a declarat că aceștia nu deranjaseră cu nimic, nu înjurau, nu distrugeau, ci pur și simplu stăteau de vorbă. În opinia acestuia, copiii aveau dreptul să intre în curtea școlii, relatează Mediafax.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel