Vedetă RTV: "Băsescu a făcut pipi cu boltă"

Un important jurnalist de la România TV este de părere că președintele Traian Băsescu "a făcut pipi cu boltă". Afirmația acestuia vine după declarația pe care șeful statului a făcut-o luni la CSM: "Eu am mai făcut o urare românilor, «Să trăiți bine!», iar ei au înțeles că le-am promis asta".

Iată ce a scris Radu Herjeu pe blogul personal:

"Ştiam, şi cred că nu mai e un secret pentru nimeni, că Băsescu e… Şi aici completaţi voi caracterizările care vă vin în minte. Eu aş pune lipsit de scrupule şi de responsabilitate, grobian, mincinos, duplicitar şi inconsecvent. Dar, deşi îl bănuiam şi de cinism, nu l-am văzut niciodată manifestându-l deschis. A fost nevoie de 10 ani în care o parte a românilor să-l păstreze în fruntea ţării, pentru ca el să-şi permită libertatea de a face mişto de toţi cei care l-au votat în 2004.

Aflat la CSM cu alte treburi (să arate că, în continuare, el e jupânul justiţiei din România), s-a amuzat când şi-a amintit cam cum i-a păcălit pe cei care abia aşteptau asta în 2004: “Eu am mai făcut o urare românilor, ”să trăiți bine”, iar ei au înțeles că le-am promis asta.”Adică naivilor care sunteţi voi proşti, dacă atât v-a dus mintea, să fiţi sănătoşi, doar nu era el să vă rănească sentimentele, spunându-vă în faţă că n-aţi fost în stare să pricepeţi ce-a vrut el să zică!

Cu alte cuvinte, a făcut pipi cu boltă (aşa cum s-ar exprima eufemistic locuitorii din zonele cu care cadrează cel mai mult atitudinea locatarului de la Cotroceni) pe toţi cei care au crezut în promisiunile lui electorale şi în modul agresiv-justiţiar în care le-a făcut.

Poate că m-aş fi bucurat că susnumiţii au parte de acest duş tardiv. Deşi sunt convins că vor fi rămânând câţiva care vor spune că e vorba, de fapt, de o ploaie prezidenţial-providenţial-binefăcătoare, ce le va ajuta încrederea în judecata proprie să crească şi mai mare şi să rodească şi mai dramatic pe viitor. De aceştia nu-mi pare rău, dar de naivitatea celorlalţi aş râde. Doar că, din păcate, stropi din jetul acid au căzut peste toată România, otrăvind şi vieţile milioanelor de români care nu l-au votat niciodată pe TB. Şi care se trezesc acum, după un deceniu, cu o ţară pustiită şi o societate în colaps: neîncredere totală în justiţie, lipsă cronică de autoritate a instituţiilor statului, conflicte acute ilogice între componente ale comunităţii, deznădejde şi resemnare în faţa “blestemului” de a se naşte pe acest pământ".

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel