Vaslui. O femeie A MURIT în timp ce AȘTEPTA să intre la dializă

Foto cu caracter ilustrativ
Foto cu caracter ilustrativ

O femeie a murit la Centrul de Dializă din municipiul Vaslui.

Incident grav la Centrul de Dializă din Vaslui. O femeie care aștepta pe scaun să intre la dializă a murit după ce a anunțat personalul medical că îi este rău. 

Femeia a mers până la baie, iar când a revenit, i s-a spus că aștepte pe scaun. La scurt timp, a suferit un stop cardio-respirator. Echipajul TIM ajuns la fața locului a resuscitat-o pe femeie mai bine de două ore. Din păcate, a fost constatat decesul.

„Timp de aproape un sfert de oră, niciun angajat al centrului nu a băgat-o în seamă, deși biata femeie tot spunea că se simte rău. S-au comportat inuman cu ea, dar la fel se comportă și cu noi. Până ieri, toți pacienții care facem dializă eram băgati într-o cameră unde nu este voie să dai drumul la fereastră. 13 pacienți, 4 infirmiere și 4 asistente, stăteam cu toții într-un salon conectat doar la aerul condiționat. Abia azi, după ce a avut loc această tragedie, au dat drumul la fereastră”, a declarat un martor pentru presa locală.

Reacția firmei care asigură servicii medicale în Centrul de Dializã

Privind acest caz, departamentul de comunicare al Fresenius NephroCare a transmis pentru sursa citată că „pacienta urma tratament de dializă din anul 2007, în ultimii 9 ani fiind pacienta centrului nostru și prezentând, pe lângă insuficiență renală cronicã stadiul terminal, și alte comorbidități. La ora 06:10 pacienta sosește în centru conform programãrii, cu mașină BGS, și i se efectueazã triajul epidemiologic în incinta clinicii, de către personalul nostru medical (medic și asistență medicală),  pacienta fiind stabilã hemodinamic și respirator  la acel moment și fără acuze de stare de rău. La ora 06:20, înainte de conectarea pentru tratamentul de dializă, se instalează stop cardiorespirator.

Conform procedurilor noastre, medicul inițiază manevrele de resuscitare și se apeleazã 112. Echipajul SMURD ajunge în centru în 15 minute de la apel. Precizăm că la sosirea echipajului SMURD pacienta își reluase activitatea cardiacă. Din păcate, în decurs de câteva minute de la sosirea SMURD, pacienta reintră în stop cardiorespirator. S-au continuat manevrele de resuscitare până la ora 08:41, când s-a declarat decesul.”

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel