Vasile Dâncu, "TRIBURILE-O patologie a politicii românești de la Revoluție la Generația Facebook"

Vasile Dâncu a lansat recent cartea "TRIBURILE-O patologie a politicii românești de la Revoluție la Generația Facebook".

VEZI ȘI: Paradox în dialogul ȘOC purtat de Sorina Matei la B1. Ce spune un jurnalist care a lucrat la Intact

În acest volum, sociologul vorbește despre femeia care intră în politică şi se comportă ca în propria gospodărie, dar şi nevasta de politician, care "ocupă excesiv spaţiul public", făcând agenda soţilor şi lustruind "oglinda media" care-i reflectă.

La lansarea cărții sale, Vasile Dâncu a precizat că a reușit să scrie despre politică abia după ce a părăsit-o. Tocmai faptul că a părăsit politica îi permite sociologului să o privească din afară şi să fie extrem de critic în ceea ce o priveşte.

Despre femeile din politică și despre soțiile de politicieni

"Politica este, cu certitudine, o profesie încă masculină, dar destul de prost făcută de bărbaţi. Cred că, dacă mai multe femei ar fi implicate, politica ar fi altfel. Nu ştiu dacă mai bună sau mai proastă, dar ar fi cu siguranţă altfel.(...) Femeile au în stăpânire spaţiul casnic, acolo unde apar marile probleme pentru individ şi familie. Femeile ar putea apropia politica de viaţa adevărată, căutând soluţii la probleme care există în mod real. Femeile scunde nu au frustrări ca şi bărbaţii de talie joasă ajunşi conducători politici. Ele se îndrăgostesc egal de bărbaţi înalţi sau scunzi şi nu au nevoie să-şi transmită frustrăile în viaţa publică", începe Vasile Dâncu portretul femeii din politică. 

Sexul frumos nu atinge aroganţa masculină şi nici nu bea atâta alcool, sunt câteva dintre concluziile personale expuse de Dâncu.

Nu la fel de blând este Vasile Dâncu cu "nevestele de politician", pe care le consideră altă specie şi despre care spune că ocupă excesiv spaţiul public, fiind considerate „factori de influenţă decisivă".

Acestea sunt prezente la semnarea tratetelor şi se ocupă de remanieri guvernamentale. "Nevestele politicienilor aprobă bugete sau finanţări şi răspund cu mândrie la apelativul "Doamna Ministru". Ele se ocupă de cura de slăbire a soţilor, iar dacă aceştia sunt suspectaţi că nu sunt destul de virili, atunci ele, în marea lor înţelepciune, le aranjează amante sau poze cu fete frumoase. Iar când un alt politician le supără, nevestele politicienilor noştri aranjează articole despre amantele respectivului", este de părere Vasile Dâncu.

Sociologul merge mai departe şi precizează că, din cauza faptului că nevestele de politician se întâlnesc rar în pat cu soţii lor stresaţi de muncă şi sleiţi de orele în care dictează secretarelor, se uită foarte mult la televizor.

"Indiferent de situaţie, nevasta de politician face echipele de campanie, alege consilierii şi secretarele, face revista presei şi se ocupă zilnic cu lustruirea oglinzii. Cred că trebuie să dăm afară nevestele din politică ori să le trimitem la cumpărături. Pentru a putea intra femeile, cu adevărat", conchide Vasile Dâncu, scrie Adevărul.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel