EXCLUSIV  Vasile Blaga, achitat în dosarul în care Gheorghe Ștefan a recunoscut și a fost condamnat. Bolcaș, explicații

Darius Muresan / 30 oct 2017 / 19:02 Salveaza PDF Comentarii

Lucian Blaga a fost achitat în dosarul în care Gheorghe Ștefan a recunoscut și a fost condamnat.

Blaga fost achitat în dosarul finanțării ilegale a campaniei electorale. Blaga era acuzat de trafic de influență și că ar fi primit mită, prin interpuși, 700.000 de euro de la Gheorghe Ștefan, fostul primar din Piatra Neamț.

Interesant este că Vasile Blaga a fost achitat în același dosar în care Gheorghe Ștefan și-a recunoscut vinovăția și a fost condamnat. Contactat de DC News, avocatul Lucian Bolcaș a explicat situația.

”Răspunderea penală este individuală. Necunoscând dosarul cauzei nu cunosc probele existente cu privire la o persoană sau alta. Dar este posibilă această situație, chiar dacă este vorba despre fapte ce presupun o anume conexitate sau indivizibilitate.

Împrejurarea că Gheorghe Ștefan a recunoscut și a formulat și un denunț nu este suficientă pentru a proba vinovăția. Simplul denunț nu este suficient”, a explicat Lucian Bolcaș.

În ceea ce privește reintrarea într-o carieră politică pentru fostului lider PDL, Bolcaș spune că ”nu îmi pot permite să fac previziuni”, dar ”în general oamenii care intră în malaxorul DNA-ului intră cu un singur scop: să nu aibă viitor politic”, a explicat Lucian Bolcaș.

Vasile Blaga a fost achitat de magistrații Tribunalului București în dosarul finanțării ilegale a campaniei electorale. Decizia poate fi contestată, ea nu este definitivă.

[citeste si]

Te-ar putea interesaIti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2019 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate.


dcn.n-nxt.28