Vânzare Exxon Mobil. Klaus Iohannis: E o chestiune care ne preocupă

Klaus Iohannis
Klaus Iohannis

Klaus Iohannis spune că vânzarea participaţiei Exxon Mobil la Marea Neagră este o chestiune care ne preocupă, însă susţine că informaţia care circulă în ultimele zile nu este una reală.

"Vânzarea participaţiei Exxon la Marea Neagră este o chestiune care ne preocupă, însă după opinia mea, această informaţie care circulă în ultimele zile nu este una reală. Nu cred că putem să vorbim despre o astfel de posibilă tranzacţie. Oricum, aici este vorba despre o tranzacţie care ne priveşte şi pe noi şi România va avea un cuvânt greu de spus aici. Orice tranzacţie se va face în condiţiile legii" a spus Klasu Iohannis.

Reamintim că grupul petrolier american Exxon Mobil a anunțat că analizează o posibilă ieșire din proiectul offshore Neptun din România, conform Agerpres.

Exxon Mobil și OMV Petrom explorează zăcământul de mare adâncime Neptun din Marea Neagră, estimat la 42-84 de miliarde de metri cubi din gaze. Cele două companii au participații egale în proiect, iar decizia finală de investiții pentru extracția resurselor nu a fost încă luată.

Purtătorul de cuvânt al americanilor, Todd Spitler, a spus că nu a identificat un cumpărător și nu s-a ajuns la acorduri cu alte grupuri.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel