Valeriu Tabără se opune cumpărării de terenuri agricole de către nerezidenţi

valeriu tabara
valeriu tabara

Ministrul Agriculturii, Valeriu Tabără, a declarat marţi, într-o conferinţă de presă, că încurajează investiţiile străine în agricultură, dar se va opune categoric unei modificări a legislaţiei care să permite vânzarea terenurilor agricole către nerezidenţi.

"Nu vând teren agricol celor care nu au rezidenţă în România, indiferent cine sunt - arabi, nearabi, albi, negri, blonzi, albaştri, n-are importanţă", a spus Tabără.

Declaraţia ministruluio Agriculturii vine după ce secretarul de stat în Ministerul Agriculturii, Adrian Rădulescu,  a declarat la o emisiune TV că investitori arabi vor să cumpere terenuri agricole cu suprafeţe cuprinse, în medie, între 2.000 şi 5.000 de hectare, dar şi să încheie parteneriate cu producătorii români, pe termen lung, pentru cumpărarea produselor acestora.

Tabără a arătat că potrivit legislaţiei pot cumpăra terenuri persoane fizice şi juridice cu domiciliul sau sediul în România.

"Problema care s-a discutat zilele acestea a fost dacă să se permită în România cumpărarea de teren de către persoane nerezidente. Cât va fi ministru Tabără este o opoziţie totală la o astfel de procedură", a spus ministrul.

El a adăugat că, în schimb, este un lucru "excepţional" dacă străinii vor face investiţii sau vor prelua o parte din producţia realizată la nivel local.  "Dacă el vrea să vină să investească şi să intre în relaţie cu producătorii români nu cară pământul de aici", a afirmat Tabără.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel