Val de DEMISII la Casa Albă după violențele din Washington. Surpriză totală în SUA

Protestele violente din Washington au generat un val de demisii la Casa Albă.

Doi asistenți de top ai primei doamne Melania Trump au demisionat în urma violențelor de pe Capitol Hill și mai mulți oficiali de rang înalt ai Casei Albe aveau în vedere demisia, inclusiv consilierul pentru securitate națională Robert O'Brien și adjunctul său, Matthew Pottinger, anunță Reuters, citează Mediafax.

Stephanie Grisham a demisionat din funcția de șef de cabinet al primei doamne după ce susținătorii președintelui Donald Trump au ocupat violent Capitolul într-un efort de a împiedica Congresul să certifice rezultatele alegerilor prezidențiale.

Grisham, care a petrecut un an ca secretar de presă la Casa Albă înainte de a deveni șef de cabinet, nu a spus dacă demisia sa vine ca o reacție la violențele din capitală, dar o sursă familiarizată cu decizia sa a spus că manifestațiile au fost un factor declanșator.

Val de demisii la Casa Albă

Și Secretarul social de la Casa Albă, Rickie Niceta, și-a dat demisia, la fel și secretarul adjunct de presă Sarah Matthews, au declarat pentru Reuters două surse.

O'Brien se gândește, de asemenea, să demisioneze, la fel ca și Pottinger, consilierul adjunct pentru securitate națională, au spus două surse.

În Casa Albă au circulat și informații conform cărora șeful adjunct al staff-ului Chris Liddell ar putea demisiona, a spus o sursă.

Casa Albă a refuzat să comenteze.

Au fost raportate mai mulți răniți și o femeie a fost ucisă în timp ce susținătorii lui Trump au răspuns apelului președintelui de a protesta împotriva pierderii alegerilor prezidențiale din noiembrie. Trump a susținut în mod repetat și fără temei că alegerile au fost afectate.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel