Văduva lui Ilie Vonica va fi cercetată în arest la domiciliu

Ioana Vonica, văduva omului de afaceri din Sibiu Ilie Vonica, va fi cercetată în arest la domiciliu în dosarul rețetelor false, potrivit unei decizii a Tribunalului București.

Hotărârea nu este însă definitivă și va putea fi atacată la Curtea de Apel București.

În 22 mai, Tribunalul Bucureşti a dispus arestarea preventivă a nouă persoane - Ioana Vonica, Decebal Valentin Oprea, Bogdan Mihai Năstasie, Iuliana Ilincea, Anca Maria Otinceanu, Alina Ioana Mănescu şi medicii Otilia Fănica Georgescu, Emilia Niculescu Mizil şi Aristica Poenaru de la Secţia Hematologie a Institutului Clinic Fundeni.

Citește și: Cine a fost ILIE VONICA, sibianul care s-a sinucis marți. Care a fost legătura între el și Călin Popescu Tăriceanu

Potrivit procurorilor, reprezentanţii societăţii care deţine lanţul de farmacii "Reţeta" ar fi înregistrat în contabilitate facturi fictive de achiziţii de medicamente de la societăţi "fantomă".

Astfel, în baza a aproximativ 1.100 de reţete false pentru medicamente oncologice şi hematologice emise de trei medici de specialitate, pe numele unor pacienţi care ar fi beneficiat de acestea, reprezentanţii societăţii ar fi decontat fraudulos la Casa de Asigurări de Sănătate a Municipiului Bucureşti (CASMB) suma de aproximativ 8,3 milioane de lei.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel