USR refuză propunerea lui Grindeanu

Uniunea Salvați România nu va merge la consultările anunțate de premierul Sorin Grindeanu cu partidele parlamentare, a declarat duminică președintele Uniunii, Nicușor Dan.

"Nu am fost contactat și premierul Grindeanu nu are legitimitatea de a conduce astfel de discuții. În primul rând, a propus două texte de acte normative profund imorale și neconstituționale, în la doilea rând — legiferarea este atributul Parlamentului și nu al primului ministru", a subliniat el.

Liderul USR a amintit că moțiunea de cenzură va fi citită luni în Parlament. "Da, susținem că acest guvern care a greșit în mod fundamental ar trebui să plece", a punctat el.

Ordonanța de urgență privind modificarea Codurilor penale va fi abrogată duminică, în ședință de guvern, a anunțat premierul Sorin Grindeanu, sâmbătă, la Palatul Victoria.

Potrivit acestuia, deciziile pe care Curtea Constituțională le-a luat și care nu au fost puse în practică vor fi transpuse "în cel mai scurt timp" în cadrul legal, scrie Agerpres.

"E nevoie de (...) o concordanță între ceea ce înseamnă deciziile Curții Constituționale și cadrul legal. O să demarez rapid o consultare cu toate celelalte partide, pornind de la deciziile Curții Constituționale și de la forma pe care o avem, excluzând poate acel prag de 200.000 de lei, foarte mult discutat, astfel încât, după un dialog pe care sper să-l am — și folosesc acest prilej pentru a lansa această invitație la dialog—, în cel mai scurt timp să trimitem proiect de lege spre Parlament pentru punerea în concordanță a deciziilor Curții Constituționale cu cadrul legal", a afirmat Grindeanu.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel