USL respinge UDMR. Maghiarii votează împotriva învestirii noului cabinet

Victor Ponta a anunțat că UDMR nu va fi cooptată la guvernare. Președintele UDMR, Kelemen Hunor, a declarat, luni, că maghiarii vor vota împotriva învestirii noului Cabinet Ponta, informează Mediafax.

Așa cum De Ce News scria astăzi, USL a refuzat prezența UDMR la guvernare. Kelemen a arătat că este pentru prima dată când ceea ce s-a stabilit a fost întors în discuții după câteva zile. "Au fost discuţii importante, dar nu am putut trece peste decizia luată de PNL. Nu sunt dezamăgit, mă bucur că avem o reprezentare puternică în Parlament. După 23 ani, se intâmplă prima dată că ceva ce am discutat acum cateva zile se reia şi nu e un lucru foarte plăcut, dar nu sunt dezamăgit", a declarat Kelemen Hunor.

Întrebat dacă UDMR va vota in Parlament cabinetul lui Ponta, Kelemen a spus: "Dacă ar fi vorba doar de premeier, cu mare plăcere, dar in aceste conditii nu e cazul, au oricum suficiente voturi", a adăugat liderul maghiarii. De asemenea, întrebat dacă apreciază drept plauzibile motivele invocate in cadrul discuţiilor pentru a nu coopta UDMR la guvernare, Kelemen a precizat: "Din punctul meu de vedere, nu".

Președintele PSD, Victor Ponta, a declarat luni că în urma discuțiilor cu UDMR, s-a decis ca maghiarii conduși de Kelemen Hunor să nu fie cooptați la guvernare. "Nu se pune problema unei participări politice a UDMR. Decizia finală e ca UDMR să nu facă parte din Guvern însă eu îmi menţin decizia să păstreze un dialog cu UDMR care e singurul reprezentant politic al maghiarilor în toate modificările pe care le vom face Constituţiei", a declarat premierul.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel