Urs, vânat de pădurari în Italia, după o evadare spectaculoasă dintr-o incintă cu garduri electrice

Un urs fugar, asemănat cu un super-erou după evadarea sa spectaculoasă dintr-o incintă cu garduri electrice din nordul Italiei, este vânat acum de pădurari, informează BBC.

Autorităţile italiene ordonaseră iniţial capturarea ursului sălbatic fugar după ce au ajuns la concluzia că acesta reprezintă un pericol pentru oameni şi pentru animalele de la fermă.

Ursul, denumit "M49", a fost prins duminică în regiunea Trentino, însă a reuşit să fugă din nou la doar câteva ore după ce a fost capturat, escaladând trei garduri electrice şi o barieră înaltă de 4 metri.

În prezent, pădurari, însoţiţi de câini de vânătoare vânează animalul, despre se crede că s-ar afla în pădurea Marzoil de lângă Trento.

Guvernatorul din Trentino, Maurizio Fugatti, a dat autorităţilor forestiere permisiunea de a "împuşca" animalul, explicând evadarea ursului de-a lungul unui gard "conectat la un curent electric de 7000 de volţi arată cât de periculos este acesta".

Cu toate acestea, ordinele sale au provocat furie în rândul activiştilor pentru drepturile animalelor şi au fost criticate de ministerul italian al mediului.

"Evadarea lui M49 din incintă nu poate justifica o acţiune care i-ar cauza moartea", a declarat ministrul Mediului, Sergio Costa.

De asemenea, WWF Italia şi-a manifestat îndoiala faţă de posibilitatea ca ursul să fi escaladat gardurile electrificate, sugerând că structurile nu funcţionau probabil corect, deoarece "urşii nu zboară".

Ursul a primit sprijin şi pe reţelele sociale, unde sub Hashtag-ul #fugaperlaliberta iubitorii de animale şi-au manifestat simpatia faţă evadarea acestuia.

M49 face parte din proiectul de conservare Life Ursus şi este unul dintre cei circa 50-60 de urşi bruni care trăiesc în regiunea Trentino.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel