Universitatea Oxford oferă timp mai mult pentru femei, la examene

Rezultate bacalaureat 2018
Rezultate bacalaureat 2018

Universitatea Oxford a decis să acorde timp suplimentar femeilor la examene. 

Durata examenului Universității Oxford a fost crescut în încercarea de a îmbunătăți scorurile scăzute ale femeilor, relatează telegraph.co.uk. 

Femeile care au dat  examenele de matematică și informatică în vara anului 2017 au primit încă 15 minute pentru a-și completa lucrările, după s-a decis că "studentele ar putea fi mai susceptibile de a fi afectate negativ de presiunea timpului". Nu a existat nici o schimbare în lungimea sau dificultatea întrebărilor.

Măsură unică în istorie

A fost prima dată când au fost luate astfel de măsuri. În anii precedenți, procentul studenților bărbați care au obținut diplome de primă clasă a fost dublu față de cel al femeilor, iar în 2016 consiliul de examinatori a sugerat ca departamentul să facă schimbări pentru a îmbunătăți notele femeilor.

Un purtător de cuvânt al universității a apărat schimbările ca fiind "exigente și corecte din punct de vedere academic" și a remarcat că, deși 39% dintre matematicienii femei au obținut diplome de primă clasă comparativ cu 47% dintre bărbați, scorurile femeilor s-au îmbunătățit an de an.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel