Universitatea Oxford oferă timp mai mult pentru femei, la examene

Bogdan Bolojan / 24 ian 2018 / 07:35 Salveaza PDF Comentarii

Universitatea Oxford a decis să acorde timp suplimentar femeilor la examene. 

Durata examenului Universității Oxford a fost crescut în încercarea de a îmbunătăți scorurile scăzute ale femeilor, relatează telegraph.co.uk. 

Femeile care au dat  examenele de matematică și informatică în vara anului 2017 au primit încă 15 minute pentru a-și completa lucrările, după s-a decis că "studentele ar putea fi mai susceptibile de a fi afectate negativ de presiunea timpului". Nu a existat nici o schimbare în lungimea sau dificultatea întrebărilor.

Măsură unică în istorie

A fost prima dată când au fost luate astfel de măsuri. În anii precedenți, procentul studenților bărbați care au obținut diplome de primă clasă a fost dublu față de cel al femeilor, iar în 2016 consiliul de examinatori a sugerat ca departamentul să facă schimbări pentru a îmbunătăți notele femeilor.

Un purtător de cuvânt al universității a apărat schimbările ca fiind "exigente și corecte din punct de vedere academic" și a remarcat că, deși 39% dintre matematicienii femei au obținut diplome de primă clasă comparativ cu 47% dintre bărbați, scorurile femeilor s-au îmbunătățit an de an.

[citeste si]loading...
VOTEAZA ARTICOLUL
Modă. Ce se mai poartă la cinematograf

George Mihail Pârvan / 24 apr, 10:58


TOP STIRI CELE MAI...


loading...Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2018 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate.
Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

n-nxt.14