Universitatea Oxford oferă timp mai mult pentru femei, la examene

Bogdan Bolojan / 24 ian 2018 / 09:35 Salveaza PDF Comentarii
Rezultate bacalaureat 2018
Descriere foto: Rezultate bacalaureat 2018

Universitatea Oxford a decis să acorde timp suplimentar femeilor la examene. 

Durata examenului Universității Oxford a fost crescut în încercarea de a îmbunătăți scorurile scăzute ale femeilor, relatează telegraph.co.uk. 

Femeile care au dat  examenele de matematică și informatică în vara anului 2017 au primit încă 15 minute pentru a-și completa lucrările, după s-a decis că "studentele ar putea fi mai susceptibile de a fi afectate negativ de presiunea timpului". Nu a existat nici o schimbare în lungimea sau dificultatea întrebărilor.

Măsură unică în istorie

A fost prima dată când au fost luate astfel de măsuri. În anii precedenți, procentul studenților bărbați care au obținut diplome de primă clasă a fost dublu față de cel al femeilor, iar în 2016 consiliul de examinatori a sugerat ca departamentul să facă schimbări pentru a îmbunătăți notele femeilor.

Un purtător de cuvânt al universității a apărat schimbările ca fiind "exigente și corecte din punct de vedere academic" și a remarcat că, deși 39% dintre matematicienii femei au obținut diplome de primă clasă comparativ cu 47% dintre bărbați, scorurile femeilor s-au îmbunătățit an de an.

[citeste si]


Te-ar putea interesa
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?


Copyright 2018 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate.


dcn.n-nxt.25