Universitatea din București, parte civilă în dosarul Mineriadei

Universitatea din București s-a constituit parte civilă în dosarul Mineriadei și cere daune materiale și morale pentru distrugerile provocate de mineri.

"La începutul lunii aprilie, Universitatea din București a trimis o adresă către Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție, respectiv domnului procuror general al României, Augustin Lazăr, prin care s-a constituit parte civilă în dosarul 'Mineriadei' din 1990", a afirmat Mirabela Amarandei, conform Agerpres.

Potrivit acesteia, este vorba despre un prejudiciu material, dar și unul moral, în urma evenimentelor din iunie 1990.

"Pe de o parte, vorbim de prejudiciul material adus Universității din București ca urmare a distrugerii spațiilor universității — și mă refer aici la Facultatea de Biologie, Facultatea de Litere, Facultatea de Geografie, Facultatea de Matematică, Facultatea de Istorie și Facultatea de Drept. Nu în ultimul rând, distrugerile unor colecții rare ale Facultății de Geologie. Mai mult decât atât, este vorba despre prejudiciul moral și datoria morală pe care Universitatea din București o are față de profesori, studenți, cercetători, personalul administrativ, care, la acea vreme, au fost agresați, umiliți de minerii care au pătruns în spațiile universității ilegal în iunie 1990", a arătat purtătorul de cuvânt al UB.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel