Universitatea Bucureşti a stabilit calendarul admiterii 2012

admitere
admitere

Universitatea din București a stabilit calendarul admiterii din sesiunea de vară. Înscrierile la facultățile Universității au loc  în perioada 9-15 iulie 2012, iar în perioada 17-23 iulie candidaţii înscrişi la facultăţile la care se organizează examene de admitere vor susţine probele stabilite.

Potrivit unui comunicat de presă al instituţiei de învăţământ, remis joi,  la Universitatea din Bucureşti modalitatea de admitere variază în funcţie de forma de învăţământ, domenii şi specializări.

Astfel, facultăţile Universităţii din Bucureşti propun trei forme de admitere: pe baza mediei de la examenul de bacalaureat, concurs de admitere sau examen scris.

Totodată, la UB sunt facultăţi care propun o formulă mixtă de admitere: o probă scrisă şi media de la bacalaureat sau notele de la disciplinele de la bacalaureat relevante pentru domeniul ales de candidat, fiecare cu o anumită pondere.

De asemenea, la unele facultăţi se va putea intra pe bază de examen/test grilă.

"Modificările aduse anul acesta în privinţa admiterii la facultate au luat în calcul acordarea unei ponderi mai mari examenului de bacalaureat. Cu excepţia facultăţilor care organizează în mod tradiţional examen de admitere, facultăţile care vor organiza de anul acesta probe scrise sau teste pentru admiterea la studiile de licenţă propun ca bibliografie aceeaşi tematica de studiu ca cea pentru bacalaureat. Numărul de locuri scoase la concurs pentru admiterea din sesiunea iulie 2012 va fi ulterior afişat, după aprobarea prin Ordin MECTS a cifrei de şcolarizare", precizează reprezentanţii Universităţii din Bucureşti.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel