Ungaria - UE, război. Mulțumiri către Bulgaria: ”Prietenie neprețuită”

Darius Muresan / 19 oct 2018 / 18:35 Salveaza PDF Comentarii
Descriere foto:

Prietenia dintre Ungaria şi Bulgaria este 'nepreţuită', a declarat vineri preşedintele Comisiei de Politică externă a Parlamentului de la Budapesta, Zsolt Nemeth, la o conferinţă de presă comună cu vicepremierul bulgar Valeri Simeonov.

Diplomatul maghiar a mulţumit pentru sprijinul oferit de europarlamentarii bulgari la votul rezoluţiei din Parlamentul European ce critică situaţia statului de drept în Ungaria, în timp ce oficialul bulgar a lăudat la rândul său această ţară pentru modul în care îşi apără interesele, suveranitatea şi poziţia în cadrul UE, informează agenţia MTI.

Ungaria a putut miza pe sprijinul europarlamentarilor bulgari atunci când în Parlamentul European a fost votat raportul Sargentini şi de asemenea Bulgaria a fost mereu o susţinătoare (a Ungariei) în dezbaterile politice europene, a spus Zsolt Nemeth la conferinţa de presă ce a urmat întâlnirii cu vicepremierul Valeri Simeonov, ocazionată de aniversarea 'zilei de prietenie ungaro-bulgare'.

Legăturile politice, economice şi culturale dintre Ungaria şi Bulgaria sunt 'nepreţuite', a adăugat oficialul ungar, membru al partidului Fidesz condus de premierul Viktor Orban.

La rândul său, Valeri Simeonov a lăudat Ungaria pentru 'consecvenţa cu care îşi apără poziţia în UE'. Potrivit vicepremierului bulgar, Ungaria este un bun exemplu de ţară care ştie cum să-şi apere interesele naţionale şi suveranitatea şi 'cum să combată neoliberalismul în Europa'.

Simeonov este liderul unuia dintre cele trei partide naţionaliste din coaliţia dominată de conservatorii premierului Boiko Borisov.


Te-ar putea interesa
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?


Copyright 2019 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate.


dcn.n-nxt.23