Viktor Orban, aprecieri pentru politicienii români

Premierul ungar Viktor Orban a apreciat vineri că nu are rost ca ţara sa să susţină firme care ulterior sunt expuse unor măsuri adverse ale guvernelor din alte state. 

El a cerut partidelor etnice maghiare din ţările vecine Ungariei să se asigure mai întâi că au sprijinul majorităţilor naţionale respective pentru astfel de iniţiative şi a dat ca exemplu România, unde Ungaria poate implementa programe de dezvoltare economică, cu acordul naţiunii majoritare, transmite MTI. Site-ul de internet al guvernului de la Budapesta a publicat o înregistrare de la o reuniune cu uşile închise a Conferinţei Permanente Ungare, unde Orban s-a referit şi la relaţiile din cadrul Uniunii Europene.

Aprecieri pentru europarlamentarii ALDE

Potrivit MTI, premierul a apreciat votul europarlamentarilor români din ALDE împotriva rezoluţiei Sargentini, care condamna Ungaria, iar ca urmare, a arătat el, europarlamentarii unguri din partidele guvernamentale au votat la rândul lor, săptămâna aceasta, împotriva rezoluţiei critice a Parlamentului European privind România. În ceea ce priveşte ansamblul Uniunii Europene, Orban şi-a repetat prognoza conform căreia Europa Centrală va deveni în anii următori motorul creşterii economice. El dat ca exemplu ponderea dublă faţă de Franţa a Grupului de la Visegrad (Polonia, Cehia, Slovacia şi Ungaria) în comerţul extern al Germaniei, 'o evoluţie fără precedent'. În Europa occidentală, 'la vest de Viena situaţia e fără speranţă din punct de vedere demografic', deoarece multiculturalismul a determinat tendinţe sociale aproape ireversibile în oraşele mari, a mai spus premierul, adăugând că va fi 'spectaculos' de urmărit cum se vor modifica acolo structura şi ordinea reprezentării politice. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel