Unde se află Pablo, maimuța lui Nuțu Cămătaru, după ce a fost găsită de autorități pe străzile din sectorul 5

Maimuță - Fotografie cu rol ilustrativ
Maimuță - Fotografie cu rol ilustrativ

Autoritatea pentru Supravegherea şi Protecţia Animalelor (ASPA) a făcut precizări cu privire la starea și locul unde a fost mutat Pablo, maimuța lui Nuțu Cămătaru, care a scăpat zilele trecute pe străzile din sectorul 5.

'Maimuța din sectorul 5, capturată de echipajele ASPA ajutate de medicul veterinar Ovidiu Roșu, a fost mutată într-un țarc spațios al Centrului de Salvare și Reabilitare a Animalelor Sălbatice Fundaţia Visul Luanei.
Pablo, așa cum a fost botezat exemplarul de macac japonez, s-a adaptat noului mediu, se joacă pe sforile care țin loc de liane și îi place să stea în hamac.
Mănâncă foarte bine, primește hrană variată - fructe, nuci - pepenele galben și piersicile fiind preferatele lui. Se află în perioada de carantină acum, medicii urmărind starea de sănătate a animalului sălbatic.

Șederea maimuței la Fundația Visul Luanei este temporară, ASPA a discutat deja cu câteva grădini zoologice din țară pentru preluarea acesteia. Pablo este un macac tânăr, are aproximativ 3 ani, iar medicii veterinari spun că o astfel de maimuță poate trăi până la 28 de ani. Așadar, considerăm că este important pentru Pablo să fie transferat la un parc zoo care să-i poată asigura un trai cât mai apropiat de cel din mediul natural, din Asia. După finalizarea discuțiilor, vom anunța unde va fi mutată maimuța.' precizează ASPA București, pe pagina de Facebook.

Amintim faptul că mai multe echipaje ale Autorităţii pentru Supravegherea şi Protecţia Animalelor (ASPA) însoţite de un medic veterinar specialist în animale sălbatice au cautat o maimuţă care a scăpat din curtea lui Nuțu Cămătaru. Anchetatorii fac cercetări pentru nerespectarea regimului de conservare a habitatulului natural, a florei şi a faunei sălbatice. Proprietarul maimuţei riscă închisoare sau o amendă de până la 60 de mii de lei. Anul trecut, tot în Sectorul 5, o iguană a fost găsită rătăcitând pe străzi. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel