Un urs cu picioarele amputate face primii paşi. Video extrem de emoționant

Ema Apostu / 11 feb 2019 / 21:40 Salveaza PDF Comentarii

Un urs brun asiatic a reușit să impresioneze până la lacrimi cu ambiția sa. Cu labele din față amputate, din cauza dorinței bolnave de profit a oamenilor, animalul reușete să facă primii pași, învățând din nou să meargă.

Ursul Hai Chan a fost chinuit vreme de zece ani, pentru sucurile gastrice, folosite de mii de ani în medicina chinezească. Urșii sunt ținuți în cuști mici de metal și li se extrage lichidul biliar, despre care asiaticii cred că are proprietăți medicinale. Această practică a fost declarată ilegală din cauza suferinţei la care sunt supuşi urşii în timpul extracţiei.

Animalul a trecut prin chinuri de neimaginat. A fost găsit într-o cuşcă mică, întunecată, fără apă şi mâncare. Labele din faţă îi fuseseră amputate de cei care făceau bani de pe urma lui. Membrele îi fuseseră folosite pentru "Vinul din labă de urs" (borcane pline cu vin cu câte o labă de urs), considerat un cadou scump şi apreciat în acea zonă a lumii.

Din fericire, ursul a fost salvat, după zece ani de captivitate, stres și tortură. Medicii veterinari şi îngrijitorii de la adăpostul în care se află acum au depus eforturi mari pentru al ajuta să-și revină. După şase săptămâni de îngrijiri, au apărut și primele semne. Animalul a început să meargă.

Momentul în care acesta face primii pași este extraordinar de emoționant. Lacrimile vin de la sine...

Vezi și: Zina Dumitrescu, bolnavă. "Nu mai luptă pentru viața ei"

Max a murit. Sentință revoltătoare aflată după moartea ursului


Te-ar putea interesaIti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2019 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate.


dcn.n-nxt.25