Un tânăr fizician a descoperit o ecuație care ar face posibilă călătoria în timp

Un tânăr fizician a descoperit o ecuație care ar face posibilă călătoria în timp   /   Foto cu caracter ilustrativ: Pixbay
Un tânăr fizician a descoperit o ecuație care ar face posibilă călătoria în timp / Foto cu caracter ilustrativ: Pixbay

Un student de la Universitatea din Queensland din Australia spune că a găsit o formulă matematică ce ar face posibilă călătoria în timp.

Un student la fizică de la Universitatea din Queensland din Australia, Germain Tobar, a spus că a descoperit cum să „ridice la pătrat numerele” pentru a face viața în timp viabilă, fără paradoxuri.

„Teoria relativității generale a lui Einstein prezice existența unor bucle de timp sau a unei călătorii în timp, unde un eveniment poate fi atât în ​​trecut, cât și în viitorul său, întorcând teoretic studiul dinamicii. Dinamica clasică spune că, dacă cunoaștem starea unui sistem la un moment dat, acest lucru ne poate spune întreaga istorie a sistemului”, a spus studentul. 

Lucrarea lui Tobar nu este ușor de înțeles pentru non-matematicieni, dar privește influența proceselor deterministe asupra unui număr arbitrar de regiuni din continuumul spațiu-timp și demonstrează modul în care ambele curbe închise asemănătoare timpului se pot potrivi cu regulile liberului arbitru și ale fizicii clasice. "Matematica verifică, iar rezultatele sunt lucruri de science fiction", a spus fizicianul Fabio Costa de la Universitatea din Queensland, care a supervizat cercetarea.

Noua cercetare rezolvă problema cu o altă ipoteză, călătoria în timp este posibilă, dar cei care călătoresc în timp ar fi restricționați în ceea ce au făcut, pentru a-i opri să creeze un paradox. În acest model, călătorii în timp au libertatea de a face tot ce vor, dar paradoxurile nu sunt posibile, potrivit Science Alert.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel