Un stat evreu nu are nici o semnificaţie, declară președintele Franței, Nicolas Sarkozy

În cadrul unui interviu pentru Agenţia France-Presse şi două posturi de radio ale comunităţii evreieşti din Franţa, Radio J şi RCJ, Sarkozy a declarat: "Stat evreu, nu ştiu ce vrea să însemne asta". A vorbi despre un "stat al poporului evreu este deja mai interesant".

"Eu apăr ideea cu două state naţiune. Un stat evreu nu are nici o semnificaţie, pentru că un stat nu este evreu sau catolic. Statul poporului evreu, este o discuţie pe care o putem avea, dar stat evreu nu are nici un sens", a insistat el.

La 18 iulie, ministrul francez de Externe, Alain Juppe, a criticat noţiunea de "stat evreu", în cursul unei reuniuni ministeriale a Uniunii Europene la Bruxelles, cu privire la o eventuală relansare a procesului de pace din Orientul Mijlociu, potrivit Mediafax.

Între alte probleme întâmpinate de acest proces, Juppe a citat "în particular menţiunea unui stat evreu". "Din câte ştiu, astăzi în Israel există evrei, dar şi arabi", a declarat atunci şeful diplomaţiei franceze.

Ulterior, Consiliul Reprezentativ al Instituţiilor evreieşti din Franţa (CRIF) şi-a exprimat uimirea faţă de declaraţiile lui Juppe şi a amintit că, "într-o rezoluţie din 1947, Adunarea Generală a ONU a votat în favoarea existenţei unui stat evreu şi a unui stat arab".

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel