Un senator PSD îl chestionează pe Vela: Aduceți un condamnat la MAI?

Senatorul PSD Bacău Miron Smarandache îl chestionează pe Marcel Vela referitor la numirea unui posibil condamnat în funcția de șef de cabinet al ministrului de Interne.

Senatorul PSD Bacău, Miron Smarandache, a adresat luni o interpelare parlamentară ministrului Afacerilor Interne, Marcel Ion Vela, pe tema numirii unui posibil condamnat în conducerea MAI.

Intervenția parlamentarului băcăuan vine după ce, zilele trecute, Vela a anunțat numirea comisarului șef de poliție în rezervă Berbeceanu Traian în înalta demnitate de șef de cabinet al ministrului de Interne.

„În condițiile în care, din surse devenite publice, comisarului șef Berbeceanu Traian i s-a retras accesul la informații secrete de stat", senatorul Miron Smarandache i-a solicitat ministrului să îi comunice răspunsuri la următoarele întrebări:

Întrebările adresate ministrului

„1. Considerați că există vreo vulnerabilitate în a permite comisarului șef Berbeceanu Traian accesul la informații secrete de stat, având în vedere că unele dintre aceste informații ar putea să îl vizeze pe el sau persoane din anturajul acestuia?

2. În situația în care comisarului șef în rezervă Berbeceanu Traian nu-i va fi acordat certificatul ORNISS care să-i permită accesul la informații clasificate secrete de stat, veți dispune destituirea lui din funcția publică de șef de cabinet?

3. Având în vedere interesul public deosebit pe care îl presupune numirea într-o astfel de funcție de înaltă responsabilitate, respectiv șef de cabinet în MAI, a unui posibil infractor trimis în judecată de DIICOT, vă rog să îmi comunicați public dacă vă asumați responsabilitatea asocierii funcției ministeriale cu cea a unei posibile condamnări a comisarului șef în rezervă Berbeceanu Traian pentru fapte de corupție, așa cum susține DIICOT prin rechizitoriul care-l vizează pe fostul ofițer de politie?

4. Având în vedere că achitarea comisarului șef Berbeceanu Traian a fost pronunțată pe fond de un complet nespecializat, în situația condamnării în apel a acestuia vă rog să îmi comunicați poziția MAI față de posibilele consecințe ale accesului unui potențial infractor la informații secrete de stat?".

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel