Un român din Marea Britanie a fost condamnat la șapte ani de închisoare pentru trafic de persoane

Florin Radu a fost condamnat la șapte ani de închisoare pentru trafic de persoane în vederea exploatării sexuale
Florin Radu a fost condamnat la șapte ani de închisoare pentru trafic de persoane în vederea exploatării sexuale

Un infractor român care a fugit din Marea Britanie și s-a ascuns timp de aproape cinci ani după ce și-a tăiat brățara electronică, fugind din Marea Britanie a fost plasat în închisoare astăzi, anunță DailyMail.

Florin Radu, în vârstă de 33 de ani, a fost condamnat, în anul 2014, pentru trafic de persoane și asalt comun asupra unor persoane și pentru că a obligat o fată să practice prostituția în favoarea lui. El o adusese pe fată în Marea Britanie unde îi promisese că o să lucreze ca chelneriță.

Femeia a reușit să scape din sechestrul impus de Radu în noiembrie 2013 și a reușit să se salveze doar pentru că o mașină de poliție din Oldham trecea chiar atunci prin zonă. Radu a fost arestat în martie 2014 când urma să se îmbarce într-un zbor cu destinația România. El a primit eliberarea cauțiunii, cu condiția să poarte o brățară electronică.

În decembrie 2014 Radu a tăiat brățara și a reușit să părăsească Marea Britanie, evitând oficialitățile de Frontieră din Regatul Unit și s-a întors în România. În 2015, un tribunal din Manchester l-a condamnat pe Radu, în absență, pentru trafic de persoane în vederea exploatării sexuale, controlând o prostituată pentru câștig și două tâlhării.

Cu toate acestea, în ciuda apelurilor publice la informație, el a rămas în libertate până la începutul acestei luni, când a fost reținut în România pe baza unui mandat european de arestare și extrădat înapoi în Marea Britanie.

Vezi și: Britanic extrădat din România, acuzat de crimă la Londra

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel