Un oraş suedez impune o taxă pe... cerşit. Cât trebuie să plătească cei care vor să cerşească

Oraşul suedez Eskilstuna, situat în vestul capitalei Stockholm a impus o nouă regulă pentru cerşetori. Cei care nu vor avea permisul impus de autorităţile locale vor primi o amendă consistentă, de aproximativ 400 de euro. 

Cererea pentru permis poate fi făcută fie online fie în persoană, la o secţie de poliţie, şi va costa până la 23 de euro pentru o perioadă de maximum trei luni de zile. Într-un interviu acordat unei publicaţii locale, consilierul local Jimmy Janson a spus că guvernul a încercat de mai multe ori să interzice cerşetoria, dar nu a reuşit. 

"Vom vedea cum merge. Sper că poliţia va aplica această nouă regulă şi mai sper că vom ajunge în situaţia în care cerşetorii vor avea nevoie zilnic de un nou permis, pentru a scăpa de acest lucru", a spus Jansson. 

Cerşetorii ocolesc legea 

Potrivit unei alte publicaţii locale, cerşetorii din oraş au găsit deja o metodă de a fenta noul regulament. În loc să cerşească, au început să vândă diverse fructe, iar astfel nu pot fi amendaţi de poliţie. 

Consilierul local Jansson a spus, însă, că s-a aşteptat la această răsturnare de situaţie. 

"Este un răspuns rezonabil la o schimbare a stării de fapt. Dar, dacă stai în afara unui magazin şi vinzi marfă, proprietarul magazinului va deveni frustrat şi te va alunga", a spus Jimmy Jansson. 

Planurile pentru permisul de cerşetor au fost iniţial puse în discuţii în mai 2018, dar ideea a fost respinsă de consiliul local. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel