Un motociclist 'curajos' a fost la un pas de tragedie după ce a dat de mâncare unui urs pe Transfăgărășan / Video

Captură video Alexandru George Facebook
Captură video Alexandru George Facebook

Un motociclist care a vrut să hrănească un urs pe Transfăgărășan s-a apropiat prea mult de animalul sălbatic, care a sărit apoi înspre el și l-a atins ușor, din fericire.

Imaginile au apărut pe rețelele de socializare și au devenit virale. Se pare că turiștii, fie români, fie din străinătate, precum în cazul de față, nu vor să țină cont de avertizările care spun să nu hrănească urșii. Mai mult, acest lucru se pedepsește cu amendă.

VIDEO

Jandarmii au transmis, de nenumărate ori, faptul că se interzice hrănirea animalului sau apropierea de acesta, pentru fotografii ori din alte motive.

'Ţineţi cont de faptul că ursul vă va ocoli, dacă şi dumneavoastră veţi face la fel; făceţi-vă semnalată prezenţa vorbind, pentru ca animalul să nu fie luat prin surprindere şi să vă poată evita. Atenţie, zgomotele puternice sau muzica dată tare îl pot irita, iar mirosul grătarului cu siguranţă îl va atrage şi de la 10 kilometri.

În cazul în care animalul se apropie de dumneavoastră, încercaţi să păreţi cât mai mari, prin ridicarea braţelor deasupra capului. În niciun caz, nu fugiţi. Ursul fuge mult mai repede decât omul. Prin fugă, instinctul de vânătoare se va activa şi atunci va ataca', au transmis jandarmii.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel