Un investitor ”distruge” 12.000 mp de plajă din Mamaia, acuză Stelian Ion: Face piscine. Cum justifică edilul Vergil Chițac autorizația dată

foto Google Maps
foto Google Maps

Este scandal între candidați în Constanța. Vergil Chiţac (PNL) pe de-o parte, Stelian Ion (Alianța Dreapta Unită) de cealaltă parte se ceartă pe amenajarea a 12.000 mp de plajă din Mamaia.  

Se pare că un investitor privat a obținut autorizație să-și facă piscine pe plajă. Deputatul USR Stelian Ion acuză ”Plajele au fost lăţite tocmai în ideea de a le proteja, nu pentru ca unii băieţi deştepţi să construiască pe plajă după bunul plac. Avem aceleaşi reguli pentru toţi sau nu? Ceea ce se întâmplă acum la Mamaia este o golănie şi lucrurile nu pot să rămână aşa, dacă vrem să nu distrugem de tot litoralul românesc şi turismul”. 

În schimb, primarul Vergil Chițac susține că ”Din punct de vedere al oportunităţii investiţiei, considerăm că avem nevoie de plaje amenajate la nivel internaţional, mai ales că acum noua suprafaţă permite acest lucru. Oricum, intenţionăm ca, din aproape în aproape, să prelungim sezonalitatea în staţiunea Mamaia, iar in viitor, probabil, să avem o staţiune deschisă 12 luni pe an, în anumite zone. Discutând despre materialele utilizate, acestea respecta prevederile legale, fiind prietenoase cu mediul. Nu se foloseşte beton sau fier. Totul este din lemn. Totul este modular şi uşor demontabil. Vom vedea în minivacanţa de 1 Mai şi Paşte cum va arăta locaţia”. 

Acesta a mai precizat, pentru news.ro, că ”Primăria Constanţa a emis autorizație de construire `Amenajare plajă` respectând toate prevederile legale. Între avizele prevăzute în Certificatul de urbanism a fost şi acordul ABADL (administratorul suprafeţelor de plajă, Ministerul Mediului fiind proprietarul).Pe suprafeţele pe care se vor edifica piscinele şi beach barul, ABADL încasează o sumă importantă. Noi, Primăria Constanţa, dacă nu eliberam această autorizaţie, având in vedere că toate documentele erau în ordine, riscam să fim acuzaţi de abuz în serviciu. Eu ştiu că se respectă proiectul tehnic”. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel